Прочитај ми чланак

Филмска пљачка на свадби у Београду: Младенцима покупили коверте са новцем!

0

Младенци су са радошћу организовали свадбу 13. маја у једном локалу у Гроцкој, али уместо среће дочекала их је горчина. Шест коверти од 1.200 евра, које су добили од кумова и блиских људи су нестале. Враћене камере, за сада, указују на сумњу према спремачици.

Ово није први пут да се овако нешто дешава, пре само две недеље слична пљачка десила се у једном београдском локалу, када је младенцима украдено неколико коверти у којима је било око 900 евра.

Нестала струја на свадби

М. Н. (31) и њен супруг Б. Н. (32) јутро након свадбе остали су затечени и разочарани када су схватили да су покрадени на сопственој свадби.

– Прослављали смо наш најсрећнији дан у једном локалу у Гроцкој. Све је било предивно. Баш онако како смо замишљали. Међутим, око 18 часова супруг и ја отишли смо да се сликамо до реке и тада је нестала струја. Није је било неких 15-так минута – прича млада за „Блиц“.

Како каже, у том тренутку се зачудила због нестанка струје, али није могла ни да наслути шта ће се касније испоставити.

– Мој супруг је пре нестанка струје узео кутију за коверте, која се налазила поред младеначког стола и однео је до собе – каже млада.

Шест коверта у вредности од 1.200 евра

Саговорници наводе и да је свадба прошла у најбољем реду, али да их је прави шок дочекао сутра ујутру.

– Ујутру смо видели да фале коверте кумова. Затим смо кренули према списку гостију и закључили да нема шест коверата у којима је било 1.200 евра. Након тога, одмах смо позвали газду локала и тражили да видимо камере – прича разочарана млада.

Истиче и да су камере погледали тек након три дана од свадбе, те да су имали шта и да виде.

– Одмах након доласка струје, види се спремачица овог локала која узима кључ од газдине собе и одлази на спрат. Жена се задржала на спрату тачно шест минута и вратила са сређеним пешкиром који је држала у рукама. Дошла је до рецепције и у фиоку убацила свежањ кључева, односно, резервне кључеве свих соба. Не желим да упирем прстом, али мислим да је овде ствар више него очигледна – прича нам М. Н.

Суочавање са спремачицом

Шокирани младенци, пуни сумње према спремачици, кренули су ка локалу како би се суочили са њом. Међутим, уместо разумног објашњења, спремачица је почела да прети тужбом.

– Нисмо ни у кога упирали прстом, само једноставно нисмо желели да то прође тек тако. Желели смо одговоре. Спремачица је тада, на наговор газде локала објаснила ситуацију – прича млада.

Новопечени брачни пар остао је затечен спремачициним оправдањем – рекла је да је отишла да се тушира.

– Газда нам је још раније рекао да нико нема кључеве од соба, а тек је сулудо да се у тим собама спремачица туширала. Притом, све собе биле су резервисане за нашу породицу и госте. Ми смо у локал стигли тек око 15.30 часова, није било потребе да се мењају пешкири нити било шта слично томе – причају младенци.

Власник локала променио причу

Како препричава разочарана млада, власник локала одједном је променио причу.

– Рекао нам је како не постоји само један свежањ кључева, већ два. Док је прича на почетку била тотално другачија, те да кључеви које је спремачица носила на снимку нису од наших соба већ од спољашњих – каже наша саговорница.

Међутим, безобразлук који су младенци доживели ни ту се није завршио. Уместо да власник локала преузме одговорност, покушао је да пребаци кривицу на њихове родитеље.

– Пошто супруг и ја имамо бебу, наше мајке наизменично су је пазиле након 20 часова. С обзиром на то да су биле са бебом у соби, власник је покушао кривицу да свали на родитеље! Причао нам је како је некада и њему мајка узимала новац, али и да га након извесног времена врати. Били смо шокирани, просто нисмо могли да верујемо да покушава да свали кривицу на наше родитеље – додаје она.

Полиција: То је тешко утврдити

Младенци су цео случај пријавили полицији која, према речима младе, такође сумња на спремачицу.

– Потрошили смо пет сати у полицијској станици, да би нам на крају рекли како је ово јако тешко утврдити јер није у питању изгубљени предмет. Рекли су нам како ми тај новац нисмо ни додирнули, а да су коверте сигурно бачене још тада. Ми смо се од новца опростили, али не желимо да ово пустимо само тако – каже за наш портал разочарана млада.