Прочитај ми чланак

Фекалијама на црногорске комите ВИДЕО

0

Такозване "црногорске патриоте'', који су сами себе прозвали ''комитама'', доживели су јуче у Бијелом Пољу "контраударац".

Грађани насеља Ракоње, огорчени на “комите“, због њиховог понашања, одлучили су да узврате ударац.

Грађани насеља Ракоње частили су их изметом.

Пораз “бораца за црногорску ствар“ донекле су ублажили ватрогасци, који су их “умили“ шмрковима.

А цео догађај постао је виралан.

Ко су црногорске комите, којих се сви одричу

Патриотско-комитски савез Црне Горе и наводна група грађана „Црногорско прољеће“ за данас су најавили нове антивладине протесте, којима захтевају оставку премијера Здравка Кривокапића, због најављеног усвајања одлуке о критеријумима за стицање држављанства пријемом и измене Закона о пребивалишту.

Ко су заправо црногорске комите, чији протести су током последњих пет дана повећали напетост у ионако ровитој политичкој ситуацији у Црној Гори, а којих се сви одричу?

Најутицајнија опозициона ДПС Мила Ðукановића тврди да та партија не организује протесте комита, већ за то оптужују Кривокапића.

Патриотско-комитски савез формиран је половином прошле године, непосредно након што је на августовским парламентарним изборима ДПС Мила Ðукановића изгубио власт након 30 година.

На челу комита је Татјана Кнежевић Перишић, Никшићанка, која је дипломирала политикологију у Београду и у црногорској јавности је позната као велики борац за црногорски идентитет и против свега што је српско.

По оснивању су се представили као „нова политичка снага Црне Горе“, која ће се залагати за европску и грађанску државу, али и, како су навели, „за право црногорског народа да у својој држави слободно развија свој идентитет, културу и веру“.

У тада усвојеној Декларацију позвали су све патриоте и све црногорске субјекте, на формирање „црногорског блока, којим би се одупрели намерама нове парламентарне већине“.

На јучерашњим протестима комитама се придружила и наводна група грађана „Црногорско прољеће“.

„Црногорско прољеће“ је група људи са Фејсбука коју предводи Никшићанин Жарко Драгићевић.

Иначе, Драгићевић, књижевник и публициста, некада је био члан Главног одбора СДП-а, а у фебруару 2008. године осуђен је на казну затвора у трајању од 60 дана због кривичног дела – напад на службено лице у вршењу службене дужности, када је полицајца ударио ногом у главу.

Због избегавања служења затворске казне, наводно због здравственог стања, суд је за њим расписао потерницу.