Прочитај ми чланак

ЕВАКУАЦИЈА због поплава у Н. Пазару, Пријепољу, Прибоју, Сјеници, Брусу

0

Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова (MУП) до сада су евакуисали 84 особе из поплављених подручја у Новом Пазару, Сјеници, Пријепољу, Прибоју и Брусу.

Тренутно је највише особа евакуисано у Прибоју  (30), а затим у Сјеници (24), Брусу (16) , Сјеници (9) и Новом Пазару (5), саопштио је МУП Србије.

Због поплава проглашена је ванредна ситуација на територији пет локалних самоуправа – на целој територији града Новог Пазара, као и на целој територији општина Пријепоље, Тутин и Брус, и на делу територије општине Нова Варош.

Тренутно је најкритичније у Бродареву и Пријепољу, као и у Тутину, Новом Пазару и Брусу, где се током вечери очекује пролазак врха таласа и смиривање хидролошке ситуације.

Ванредна одбрана од поплава проглашена је Водним јединицама „Лим-Пријепоље“, „Ибар Краљево, Нови Пазар“, „Дрина Лозница“, „Западна Морава Крушевац“, „Западна Морава Чачак“.

На угроженим подручјима укупно је извршено 29 интервенције црпљења воде.

Како је речено, на територији Сјенице нема падавина од 14 часова, а река Грабовица је у опадању и вода се повукла из дворишта већине домаћинстава.