Прочитај ми чланак

Ексклузивно: Народне патроле спречиле мигрантско насиље – спасиле живот младићу

0

У петак увече, у центру Београда се догодио нови инцидент са мигрантима, када је у парку испред Економског факултета дошло до сукоба у којем је један илегални странац ножем избо другог.

Припадници Народних патрола су срећом видели цео догађај, притрчали, савладали нападач и спасли несрећног младића који је крварио, а затим позвали полицију, која је привела мигранта с ножем.

– Налетели смо на групу мигранта код Економског факултета који су били веома агресивни. У то време је близу њих пролазило пуно девојака. Вратили смо се после пола сата и видели како један мигрант боде другог. Реаговали смо, савладали нападача, позвали полицију.

Исекао га је по лицу и убо га у стомак. Дошло је више полицијских патрола и са њима смо имали одличну сарадњу.

Нападач би наставио да га боде да нисмо дошли. Када смо пришли он је почео да грли убоденог и да нам виче како је све у реду. Затим је покушао да побегне што нисмо дозволили. Најгоре је то што нам је полицајац рекао да ће нападач вероватно бити пуштен за 48 сати.

И нападач и жртва су били у видно алкохолисаном стању. Било је око нас и других мигранта, због чега смо морали да наступимо агресивније јер нисмо знали како ће они да реагују.

Дан раније је избоден дечко од 24 године на Зеленом венцу. Долазе из земаља у којима нема рата. Многи су пуштени из затвора да иду у миграцију. Није проблем само у Београду, већ и у многим другим градовима Србије.

Они немају личне карте. Закон за њих не важе, као што вази за нас. Саветујемо, нарочито девојке, да не пролазе саме поред њих и да са собом носе сузавац – рекли су Дамњан Кнежевић и Илија вуксановић из Народних патрола.