Прочитај ми чланак

ДВЕРИ КОД ПАТРИЈАРХА: Веронаука је морални стуб просвете (ФОТО)

0
dveri-kod-patrijarha-2016-crop

Висока делегација СП Двери код ЊС Патријарха Иринеја

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је у Српској Патријаршији у Београду високу делегацију Српског покрета Двери.

Делегацију је предводио Бошко Обрадовић, Председник Двери, а у делегацији су били Бранимир Нешић, члан Председништва Двери, проф. др Јасмина Вујић, председник Политичког савета Двери, проф. др Александар Липковски, члан Политичког савета Двери и новоизабрани председник Националног просветног савета и Југослав Кипријановић, директор Информативне службе Двери.

bosko obradovic patrijarh irinej dveri-kod-patrijarha-2016

Његова Светост и проф. др Јасмина Вујић

Бошко Обрадовић је упознао Патријарха са најновијом развојном фазом у којој се Двери налазе и представио планове за будућност.

Размотрена је актуелна духовна и геополитичка ситуација у Србији, Европи и свету, као и проблеми српског расејања, о чему је посебно говорила проф. др Јасмина Вујић, координатор Савета Двери за српску дијаспору.

Његова Светост и проф. др Јасмина Вујић

Његова Светост и проф. др Јасмина Вујић

Посебно је анализирана идеја министра просвете Срђана Вербића о укидању веронауке.

Заједнички је оцењено да је верска настава морални стуб српске просвете, да се ради о предмету који има веома битан морално-васпитни карактер, да није у питању само основно учење о вери већ и поука за младе генерације.

Његова Светост Патријарх Иринеј је оценио да се веронаука може допунити квалитетним садржајима грађанског васпитања попут патриотизма односно љубави према Отаџбини.

Његова Светост и проф. др Александар Липковски

Његова Светост и проф. др Александар Липковски

Проф. др Александар Липковски, председник Националног просветног савета, пренео је Његовој Светости зачуђеност зашто је министар Вербић без икаквих консултација уопште изашао са овом идејом и оценио да је укидање веронауке штетно и немогуће.

Председник Двери Бошко Обрадовић захвалио се Његовој Светости на пријему и благослову за даљи рад, са надом да ће Двери оправдати поверење и доказати да је у политици могућ морални и хришћански приступ.

Бранимир Нешић поклања "Magnum crimen" Његовој Светости

Бранимир Нешић поклања „Magnum crimen“ Његовој Светости

Бранимир Нешић поклонио је Његовој Светости двотомно издање култне књиге академика Виктора Новака „Magnum crimenˮ, посвећене римокатоличком и усташком клерофашизму, по први пут штампано у целини и на ћириличном писму.

Информативна служба Српског покрета Двери