Прочитај ми чланак

Др Јована Стојковић: Сексуални јаничари

0

Током бурних реаговања у вези одржавања европске параде нетрадиционалних сексуалних опредељења, могло се чути да ће „они долазити у школе да предају нашој деци“. Тврдња се „поткрепила“ извесним сведочењима људи који живе у Европи, а завршила се „правдањима“ и релативизацијом у прозападним медијима од стране самих актера.

Овакве карикиране информације, лаке за дискредитацију, са све последичним „кајањем“, као да имају сврху да „нормалан свет“ одмахне главом на могућност промоције оваквих садржаја деци. У циљу сазнавања званичне истине, упутили смо захтев за информације од јавног значаја Министарству просвете, које је негирало икаква сазнања да су предавања популације која за себе тврди да је дискриминисана, планирана за вртиће и школе у Србији. Мећутим, оно што ми је привукло пажњу, био је ничим изазван наставак одговора, у коме се државни секретар Зоран Касаловић позива на „аутономију установе која се односи на избор појединих садржаја, начина њиховог остваривања, ккао и начин остваривања сарадње са другим установама, органима, службама, организацијама, ради остваривања права деце, ученика и запослених“.

Трагом овог правдања, бацих поглед на сајт Инцест траума центра, који је у пар наврата претходних година уваљивао своје „образовне пакете“ образовним установама широм Србије, против чега сам се својеручно на улици бунила и веровала, као и многи родитељи, да је њихова примена заустављена. Но, како сама „женска невладина организација“, како себе назива, тврди, „од новембра 2016. године тема сексуалног насиља над децом и младима уврштена је у национални курикулум, односно дневни живот вртића и 10 редовних предмета у основним и средњим школама“. Такође, напомињу да је „министар искључиво путем медија објавио да се пакети повлаче у том тренутку и да до данас није упућен званични допис о повлачењу , а запослени у образовању редовно информишу да су наставили да Образовне пакете користе у раду”.

Иако су „образовни пакети“ званично уведени због „препознавања теме насиља са децом и младима“, овај милозвучни пројекат плод је јасно афирмисане антипородичне, феминистичке и хомосексуалне идеологије. Томе сведоче тврдње из преко 900 страна овог штива попут оних да поруке традиционалног друштва „ дају подлогу за одвијање насиља над женама и децом, да је сексуално насиље над децом родно засновано насиље ( не постоје хомосексуална силовања дечака?!), да је сексуално насиље засновано на злоупотреби ауторитета од стране детету блиске особе, најчешће оца, да су насилници најчешће тата, очух, старији брат/сестра, рођак, старији другари, али и свештено лице“.

Такође „пакети“ дају конкретне савете који се тичу сексуалности, те је време за прво сексуално искуство 14, 15, 16 година, описују се технике оралног и аналног секса, али и сврха лезбејског кондома који „покривају женске гениталије или анус током оралног секса“ и одговарају на питања типа „пољубила сам се са другарицом неколико пута, то ме јако узбуди, да ли сам ја лезбејка“. Поруке које се експлицитно шаљу је да смо ми хомофобично друштво и да је у сваком одељењу четворо деце сексуално злостављано, а четворо зна за неког ко је сексуално злостављан.

Ове „едукације“ се спроводе у виду радионица кроз десет обавезних предмета ( џаба тражите све ово у уџбеницима, нема, да се Власи не досете) и одишу секташким призвуком и духом, јер налажу наставницима да је „неопходно пре реализације родних улога, да преиспита своје ставове, препозна предрасуде и постане деци узор да је промена ставова нешто позитивно и пожељно што утиче да постанете аутентични савезник са свим друштвеним групама које су маргинализоване“.

Инцест траума центар, писац ових пропагандних памфлета, добио је у мају 2018. феминистичко признање од организације БеФем, али и од Министарства за социјалну политику Србије, док тесно сарађује са Министарством просвете, Министарством унутрашњих послова, парламентом Републике Србије, а биле су и чланови радне групе Одбора за права детета Скупштине Србије за контролу спровођења Породичног закона.

Као што се види из приложеног, неће никакав гологузан са геј параде направити од било чијег детета хомосексуалца, али то може да учини перфидна пропаганда бораца против инцеста које донира амбасада државе у којој је то био доминантан начин размножавања вековима.

Јаничара је очигледно зафалило, а родитељи, иако по закону и Уставу имају права да децу образују и васпитавају у складу са својим верским и филозофским уверењима, немоћни су пред законском „обавезношћу“ образовања.

Зато им је и понуђена игрица „ држ’те пе*ера.