Прочитај ми чланак

Дошли и „Ноћни вукови“, бивши премијер Кривокапић: Молебан СПЦ за светињу брака

0

Испред храма у Подгорици одржава се молебан који организује Српска православна црква уочи сутрашњег Монтенегро Прајда.

Молебан је, како је раније најављено, организован под геслом „за светињу брака и очување породице“, а међу окупљенима је и председник скупштинског Одбора за људска права и слободе Јован Вучуровић из просрпског Демократског фронта и лидер партије Слободна Црна Гора Владислав Дајковић.
Молебану су присуствовали и министар здравља Драгослав Шћекић, потпредседник Владе и министар пољопривреде Владимир Јоковић, директор Фонда за здравствено осигурање Вук Кадић.

На молебан су дошли и бивши премијер Здравко Кривокапић и бивши директор Агенције за националну безбедност Дејан Вукшић, који су недавно основали партију Демохришћански покрет.

Присутни су и такозвани „Ноћни вукови“. Чланови овог мото клуба из Србије су недавно на Европрајду у Београду предводили литију за спас Србије.

Митрополит Јоаникије је раније ове седмице казао да се „преко одређених структура моћи из света овде проповедају и промовишу неморал и разврат“.

„Коме је стало до будућности породице, отаџбине, дома, народа свога, коме је стало до предака и потомака да покажемо који је наш став и које је наше расположење – да осудимо то јавно проповедање неморала и да штитимо породицу и дјецу“, поручио је Јоаникије.