Док се сви бавимо короном, НАТО гомила трупе на границу са Русијом

0

Иако је чување унутрашњег мира у посту приоритет, добровољно ношење крста за православне је исте тежине и важности. Склонити се из епицентара догађаја, ако сте радник било које јавне струке, није ни могуће ни пожељно, бар не задуго.

Земља нам је сада суочена са бројним опасностима које наоко премашују људске моћи, али као и увек до сада, једно знамо – Божја ријеч је увијек задња. Велике епидемије су се и раније, осим појачаним мерама хигијене, лечења и изолације, заустављале Литијама и Покајањем.


Да, овај вирус напада и младе и најмлађе и да, смртност му је и до три одсто, ако се не спроводе драстичне мере заштите и изолације оболелих. До сада се у нашој земљи то није чинило довољно.

Очекујемо да притисак СЗО на ,,нашу владу превлада, јер разумна решења још не назиремо и да се надаље настава омогући у онлајн верзији за сву децу и студенте. Уредба о забрани окупљања више од 100 особа на једном месту је потпуно супротна уредби да школе и даље раде, а да директори који их ,,самовољно затварају (јер им је реална опасност већ у установи), буду процесуирани – због вишка савести, шта ли. Углавном, слушати изјаве ,, наших тј. самоизабраних званичника у последњих пар дана, код мене буди већи осећај забринутости и ,,трансфер блама како га деца зову, него сам вирус, када би се правилно третирао. Те изјаве звуче (сигурна сам да их већина грађана тако и доживљава), као демонстрација јаких и забрињавајућих психосоматских синдрома и тако их је најбоље и третирати – не као обраћање нацији, већ као шизофрене и аутистичне его перформансе у којима не постоји саговорник. И све остале који то слепо и без осећаја за здравље и безбедност нације спроводе и слушају, посматрам исто, налик секти, са свим особинама и циљевима таквих организација.

Обзиром да је овај вирус лабораторијски начињен и до нас посредно стиже преко носилаца који су већ створили свој имунолошки одговор, надамо се да је тај први фатални талас донекле ослабљен. Знамо му ток, фазе, заштиту и поступак, осим ако није склон мутацији и има временски окидач те врсте.

Сигурно је да је сам вирус, осим што је врста биолошког рата ради смањења популације на Земљи и нека врста диверзије, која скреће пажњу са главних догађаја тј. паравана иза кога ће се економска рецесија и суноврат свих привреда на планети, западне оријентације, заклонити као изговора. Вирус нам скреће пажњу и са новог нагомилавања НАТО трупа на западној граници Русије, у двомесечној војној вежби, где су војници, биће, већ вакцинисани још ,,непостојећом вакцином. У основи, када направите вирус, одмах правите и антиотров тј. вакцину, то је стандардна генетичка процедура.

Али крах берзе, туризма, свих врста међунационалног саобраћаја и потом осталих грана економије које зависе од претходних, није наша највећа брига, као ни нови војни НАТО маневри, јер нисмо ни надлежни нити у позицији силе.

Са наших јужних и источних граница надиру непријатељи наше вере – новоотомански јуришници. којима смо овог пута само транзит, али и то је довољно да их не пустимо. Једно смо научили – овог пута ми не морамо бити бедем Европе, јер смо то већ једном платили вишевековним ропством. Довољно је да одбранимо улаз у нашу земљу, наше границе, па нека пронађу свој пут, било према инструкцијама које имају, било да се врате у домицилне земље, ако их Европа довољно потплати.

До Нове Византије – Уније свих православних, судећи по свему што се догађа, више уопште није далеко, али се сада страдање претрпети мора и изборити и жртвом и покајањем тај сањани дом свих верујућих. А до тада – чувајмо нашу једину будућност која је заиста битна – нашу децу.Сећање на Сремски фронт нам је још увек довољно свеже.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!