Добитник Његошеве награде: Литије као Кју-клукс-клан, Острог личи на бувљак ВИДЕО

0

Милорад Поповић, писац и добитник највећих државних награда Црне Горе, међу којима је и Његошева награда поново је напао литије које се одржавају у Црној Гори у знак протеста против Закона о слободи вероисповести.

Поповић је казао да су „литије које посљедњих пар месеци организује Митрополија црногорско-приморска хибрид Исламске револуције и Кју-клукс-клана, покрета који је у Сједињеним Државама кроз историју користио тероризам – физичке нападе и убиства – против група и појединица који су им се супротстављали“.

FOTO: IN4S

Поповић је у емисији „Један на један“ на Хрватској радио-телевизији, а преносе подгоричке „Вијести“, између осталог, казао да „манастир Острог данас личи на бувљак, те да је комерцијализован у најпримитивнијем смислу“.

Поповић је додао и да „СПЦ у Црној Гори литијама покушава да покаже своју моћ, јер Црну Гору виде као привремену државу која нема снаге да опстане“.

Он је оценио и да би у Црну Гору, да није НАТО чланица, већ ушли „неки пси рата, неки четници“ из БиХ или Србије, те да би се можда већ створиле „неке аутономне области, као што смо гледали деведесетих година“.

Поповић је митрополита црногорско-приморског Амфилохија назвао „беспризорним човеком“ који је „стицајем чудних околности постао свештеник“.

Поповић је раније, у интервјуу почетком фебруара, казао како мисли да је „време да држава директније реагује на литије“, оценивши да су „ти скупови у организацији МЦП само припрема за насиље“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!