Прочитај ми чланак

Ђуришићев убица имао помагача и користио пригушивач

0

Убица Момчила Бара Ђуришића (69) имао је помагача и користио је пригушивач приликом ликвидације тог Улцињанина.

То су “Вијестима” казали незванично из Управе полиције, истичући да трагају за егзекутором који, наводно, није оставио довољно доказивих трагова за собом. Нису се званично оглашавали поводом убиства Ђуришића 4. јуна, око 18 часова.

Foto: In4s

Ђуришић је убијен у кафани Ауто-мото друштва, чији је био закупац. Наводно, неколико минута пре него је убијен, Ђуришић је испратио задњег госта из кафане и остао сам.

Нешто пре 18 сати у локал је ушао мушкарац, који је поручио пиће, а када се Ђуришић окренуо да га послужи, испалио му је хитац у потиљак. Након убиства побегао је у правцу оближњег објекта, где је бацио јакну и пиштољ.

Извор из истраге рекао је да је са убицом у локал ушла још једна особа, која је и села са њим за сто.

На поду кафане, остале су шољица кафе и ракијска чаша и, наводно, једна чаура пиштоља за сада непознате марке и калибра.

Његово беживотно тело у шанку пронађено је нешто мање од сат касније.

Истражитељи су изузели видео-снимке са камера оближње Еко-петрол пумпе на самом улазу у град и са осталих објеката који гравитирају Ауто-мото друштву.

Наводно, на тим снимцима забележен је егзекутор, али и правац којим је побегао.

“Убица је вероватно користио пригушивач и имао помагача који је био са њим када је испалио хитац”, казао је саговорник из истраге.

Из Управе полиције “Вијестима” је у петак речено да су на беживотном телу Ђуришића видљиве ране од ватреног оружја, али нису прецизирали са колико хитаца је погођен.

“Претпостављамо да су убице пратиле Ђуришића и његове навике, тачније, да су знале у које време је обично сам у локалу”, казао је извор из Управе полиције.

Виша тужитељка Татјана Беговић наложила је вештачење свих трагова и обдукцију којом ће се утврдити и тачно време смрти.

Момчила Ђуришића у септембру 2019. покушао је да убије Далибор Топљановић, месец касније због тог кривичног дела ухапшен је.

“Вијестима” је тада незванично речено да инспектори сумњају да је покушај убиства повезан са подметањем експлозивне направе испод аутомобила Ђуришићевог сина Марка, месец и по пре тога.

Други Момчилов син, Саво правоснажно је осуђен на 13 година затвора због убиства Косовара Беће Ликаја, марта 2017. у Улцињу.

Према наводима оптужнице, он је Ликаја убио у стану који је користила његова девојка, испаливши му више хитаца у пределу груди.

Момчило Ђуришић био је дугогодишњи радник “Улцињске ривијере”, из плејаде врсних конобара, који је служио и Тита о чему су “Вијести” писале