Прочитај ми чланак

Директор полиције открио имена: Убијени подстанари, позадина гнусног чина (ВИДЕО)

0

Директор Управе полиције Зоран Брђанин изјавио је да су у трагедији на Цетињу, у којој је убијено 11 особа, страдала и два детета од осам и 11 година.

„Према за сада познатим околностима, данас око 15.30 часова тридесетчетворогодишњи мушкарац В.Б., са Цетиња, пуцао је на породицу, чији су чланови боравили у посторијама његове куће као подстанари у насељу Медовина. Он је, том приликом, употребом ватреног оружја – ловачке пушке – лишио живота двоје деце, једно старости осам, а друго једанаест година и ранио њихову мајку која је у медицинској установи подлегла повредама. Потом је изашао и пуцао из истог ватреног оружја на становнике овог насеља којом приликом је лишио живота још седам особа, а ранио шест“, рекао је Брђанин у видео поруци, преносе подгоричке Вијести.

По позиву грађана, на лице места су упућени полицијски службеници и том приликом је у размени ватре тешко рањен један полицијски службеник.

„За сада није јасно шта је подстакло В.Б. на овако гнусан чин, којом приликом је и сам лишен живота“, истиче Брђанин.

Нагласио је да се околности целокупног догађаја, укључујући и лишење живота В.Б. и даље утврђују, те да ће јавност, посредством медија, бити обавештена о свим детаљима.

„Желим и да изразим наду да више никад нећемо сведочити оваквој трагедији у Црној Гори. Верујем да сви поштујемо бол породица, а захваљујем медијима на коректном односу у досадашњем извештавању и апелујем да се са максималним опрезом настави извештавање“, закључио је Брђанин.

Казао је да је данашњи дан трагичан не само за Цетиње, него за целу Црну Гору.

„Људски животи су највреднији и ненадокнадиви, а данас смо изгубили 11 грађана и грађанки, међу којима и двоје деце. Саосећам са породицама страдалих и у своје лично име и у име Управе полиције упућујем им на овај начин изразе најдубљег саучешћа, а пошто у тренутку овог догађаја нисам био у Подгорици, поћи ћу вечерас и на Цетиње. Такође, надам се да ће се повређени брзо и успешно опоравити“, саопштио је Брђанин.