Прочитај ми чланак

Дан после трагедије: Србија у жалости, грађани одају пошту страдалима

0

Тужно јутро освануло је у Србији после трагедије када је тринаестогодишњи дечак отворио ватру на обезбеђење и ученике, и том приликом усмртио осморо ђака и радника обезбеђења и повредио још неколико ученика и наставницу.

Грађани и јутрос пале свеће и полажу цвеће испред школе, као и на Цветном тргу. Директор Клиничког центра Србије др Милика Ашанин рекао је да су стабилно сва четири пацијента која су у Ургентном центру, као и да се налазе на интензивној нези. Пацијенткиња коју је у Тиршовој оперисао тим КЦС-а је у јако тешком стању.


Институт за ментално здравље у Београду је у циљу подршке породицама страдалих, наставницима и ученицима којима је потребна психолошка помоћ и подршка, отворио две телефонске линије: 063 8681757 и 063 8682217.

Прво нова обавештењаПрво стара обавештења

08:04 

Патријарх позвао Београђане на помен страдалима после вечерњег богослужења

08:01 

Отворене телефонске линије за подршку породицама убијених, наставницима и ученицима

07:37 

МСП Француске: Међу жртвама у Београду ученица француске националности

Француско министарство спољних послова саопштило је да је једна ученица француске националности међу жртвама јучерашње пуцњаве у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду.

„Били смо дубоко шокирани када смо сазнали за пуцњаву у школи ‘Владислав Рибникар’ у Београду 3. маја ујутру, која је резултирала великим бројем жртава, међу којима је и једна ученица француске националности“, навели су из Министарства спољних послова Француске.

Они су изразили најдубље саучешће породицама страдалих, а повређенима су пожелели брз опоравак.

„Наше особље и амбасада у Београду улажу напоре да, у овом тешком тренутку, пруже пуну подршку породици наше младе сународнице“, додаје се у саопштењу.

Како се наводи, Француска изражава свесрдну солидарност са српским народом и властима услед ове трагедије.

У ОШ „Владислав Рибникар“, 13-годишњи К. К. пуцао је јуче ујутру на ђаке и особље и том приликом убио девет, а ранио седам особа.

Он је приведен, а мотив је и даље непознат.

07:37 

Стабилно сва четири пацијента у Ургентном центру, једна девојчица у јако тешком стању

Директор Клиничког центра Србије др Милика Ашанин рекао је да су стабилно сва четири пацијента која су у Ургентном центру, као и да се налазе на интензивној нези.

Пацијент који је био најдуже у сали имао је комплексне прострелне повреде грудног коша, врата и кичме. Пре сат времена примљен је на интензивну негу и у овом моменту је стабилно, рекао је Ашанин истакавши да ће њему бити урађена магнетна резонанца.

Два ученика која су задобила повреде екстремитета су сасвим добро, у будном су стању. Пробудила се и наставница која ће ускоро бити екстубирана.

Пацијенткиња коју је у Тиршовој оперисао тим КЦС-а је у јако тешком стању.

07:31 

Институт за ментално здравље отворио две телефонске линије за помоћ и подршку

Институт за ментално здравље у Београду саопштио је да је, у циљу подршке породицама страдалих у масакру у школи, наставницима и ученицима, којима је потребна психолошка помоћ и подршка, отворио две телефонске линије:

063 8681757
063 8682217

Стручну подршку ће пружати тим психолога и психијатара из Института за ментално здравље.
И на Клиници за психијатрију УКЦС формиран је тим стручњака који ће бити доступан за подршку свима којима је потребна.

Телефони који су доступни на Клиници за психијатрију за телефонску подршку су:

066 8300854

као и за заказивање:

011 3662124
063 310723