Прочитај ми чланак

Дан младости: Бакље за српског Бандеру, док је српски Мандела у затвору

0

Друг Стари је одпрдашио, али срећом, омладина још увек није. Уместо Штафете младости за друга Тита, заблистале су бакље за друга Вулета. Обзиром да је стадион благопочивше ЈНА постао инкриминисано место за још увек неутврђени број ћевапа без лука, сасвим је логично да бакље радости засветле код споменика Вечна ватра. Јер док је НАТО остављао свој крвави и пламени потпис, дотле је Вуле у паузи једначине један за сто и евакуације РТС-а, јурцао по намештај и завесе.

Математички и логички је исправно 53 године обележити са 200 бакљи, зар не?

Мана је то што Закон о јавном реду и миру, чланом 17, предвиђа новчану казну од 50.000 до 150.000 РСД, или рад у јавном интересу од 40 до 140 сати, за сваког „ко паљењем пиротехничких средстава нарушава јавни ред и мир, или угрожава сигурност грађана“. Обзиром да је присутних грађана било нула, а присутних хулигана неутврђен број, могла би се горња одредба занемарити, јер није била угрожена сигурност грађана, већ спомен-парк и сећање на НАТО жртве, а за то већ важи неко дуго правило.

Кривични законик Републике Србије (КЗС), члан 354/2, прописује да ће „новчано или затвором од три године бити кажњен свако ко неовлашћено повреди споменик или дуго спомен обележје…“. Да ли је паљење 200 слављеничких бакљи на спомен обележју жртвама НАТО бомбардобања повреда споменика, или можда ругање жртвама тада важнијим пословима заузетог министа информисања, требало би да се замисли тужилаштво. Било како било, то исто тужилаштво нема дилему када по истом Закону, члан 344а, кажњава те раздрагане хулигане, за исто кривично дело, али на другом месту – спортска приредба.

КЗС члан 278, предвиђа и кажњавање за „изазивање опште опасности … општеопасним средством“ (затвор од 6 месеци до 5 год.), у шта се по 344а убрајају и бакље, а КЗС 286 то још прецизније дефинише – „…лако запаљиви материјал…или ко такав материјал донесе на место где је окупљен већи број људи…казниће се новчаном казном или затвором до две године“.

Посебно је интересантно да је по КЗС 344а/3 прописано да „коловођа групе која изврши дело из става 1 овог члана, казниће се затвором од три до дванаест година“. Е сад, има она једна слика која кружи нетом, млађани јуноша у друштву са Дамјаном. Дамјан је у апсани, а млађани јуноша нас сваким даном све више задивљује својим радно-патриотским постигнућима.

Дејан Петар Златановић, несумњиво је коловођа групе – групе која се зове ‘паљење бакље истине и одбране Устава и закона Републике Србије’, па је сасвим логично да тужилаштво и држава елиминишу тог зликовца, а не оне који противзаконито праве бакљаде као у доба Хитлерјугенда и ритуалних СС бакљада под вођством рајхсфирера, или вишегодишњих кијевских бакљада у част нацисте Степана Бандере. Свакако се треба подсетити и домаћег лутријског ноћног молера, односно бакљаша, те адвоката и ‘тате’ скупштинског Одбора за криво правосуђе, који је ономад по београдским крововима некажњено предводио хулигане бакљаше и тресао под прозоре „Господина Ђиласа“.

Сигурним кораком ингениозних васпитно-патриотских достигнућа кренула је и прва дама. Тако је на друштвеним мрежама осванула предивна рођенданска честитка упућена вољеном супругу, на чистом српском језику. Ал’ не лези враже; дете се огласи на чистом енглеском, са три, уместо нешто више каменчића. Лично мислим да је то сасвим примерено, јер и тата се прави ‘Енглез’, па му се ваља обратити језиком који разуме. Уосталом, очекујемо да Хари свом драгом тати крунисање честита на нпр. кинеском?

Свеопште урушавање владавине права, растурање територијалне целовитости и рушење Уставног поретка, не би било могуће без самовлашћа, издаје и незапамћене пљачке. У таквој атмосфери одсуства функционалног правосуђа и девастираног војно-полицијског апарата, дивљаштво и примитивизам постају образац успеха и богатства, те наметнута стварност. Памет се ућутала и повукла пред налетом коалиционог и националног зла које се сатанском насладом обрушило над Србијом.

Опозиција се јефтино продала скупштинском ресторану, а поједини су од „лопова“ аванзовали у „господин“. И то им прија, јер их сад тапшу и из иностранства. Први на резервној клупи. 

Правосуђе је помахнитало и за собом повукло полицију, па се дешавају невероватни преседани који легализују косовску издају, а обрушавају се на борце за рестаурацију владавине права и Уставно-законског поретка у држави. Безакоње је толико узело маха да се више нико ни не труди да направи покривалице.

Једини који се наслађују су сатанисти из Давоса и њихови домаћи извођачи радова, који ће Вулета одржавати до последњег државног граничног камена и до последње паре у нашим новчаницима.

Дејан Петар Златановић већ је постао симболом борбе за слободну и на Уставу и законима сачувану Србију. Сваки Дејанов дан у тамници нови је зрак свелости којим ће бити лустрирано све сатанистичко у Србији. 

Слобода за српског Манделу – Дејана Петра Златановића!