Прочитај ми чланак

ДАМЊАН КНЕЖЕВИЋ: Очекује се Вучићево „историјско патриотско НЕ“ пре издаје Косова!

0

Ауторски текст Дамњана Кнежевића, једног од покретача и организатора протестног патриотског концерта „Нема предаје-Косово је срце Србије” (одржаног 17.фебруара у центру Београда, на Тргу Републике), протестне шетње „Нема повлачења-Нема предаје” (одржане 17.марта на централним београдским улицама) и протестног скупа (24.марта испред Скупштине Србије), у којем најављује даље протесте у Београду и широм Србије, ради одбране јужне српске покрајине Косова и Метохије.

„Закључно са прекјучерашњим догађањима у Косовској Митровици сведоци смо вешегодишњем припремању терена за политичку издају Космета. Последњих неколико месеци тај је процес нагло убрзан што је и сам Вучић најавио под безумном паролом да питање свете српске земље морамо убрзано да решавамо како наводно не би остављали проблем будућим генерацијама, што је у овом тренутку, када се опет широм планете уместо униполарног (под доминацијом САД) успоставља мултиполаран  свет, равно националном самоубиству, лудилу и издаји.

Спиновањем, у режимским медијима се константно заступа теза да западне силе од нас траже признање такозване државе „Косово“ док се истовремено наш „мудри вођа“ лавовски бори да извуче најбоље решење за наш народ и државу. Критикују се тако приштинске „власти“ да већ пет година нису испунили своју дужност из Бриселског споразума, те да нису формирали Заједницу српских општина (ЗСО), а прећуткује се да је државни врх на челу са Вучићем предао 80 посто институција Републике Србије такозваној држави „Косово“ (судство, полицију, општинску управу и изборне процесе), а да је његова највећа „победа“ у Бриселском споразуму покушај добијања минималне аутономије за Србе унутар независне државе „Косово“, уместо, као што пише у резолуцији 1244 УН, да такву регионалну самоуправу од нас траже Албанци у оквиру државе Србије.

Све то говори да је СНС је доведена на власт уз обећање западним силама да ће у догледном тренутку дати столицу албанским окупаторима на Космету у УН и тиме поклонити приштинским властима легитимитет којег они још немају. Како ствари стоје, нажалост, тај  последњи чин издаје се опасно приближава; издаје која је кренуло потписивањем и применом Бриселског споразума. Данас смо дошли до тога да Запад, албанске власти у Приштини и домаћи квислинзи заједно сарађују по питању како увити издају и предочити је српском народу. У Њујорку и Бриселу се тако развијају разни планови ради дизања и спуштања тензије међу грађане Србије.

Тако је у понедељак хапшењем Марка Ђурића од стране окупаторских РОСУ јединица био понижен сваки Србин од стране сопствене Владе и Председника. Упркос најаве албанских окупатора да спремају његово хапшење на Космету он је послат у јужну српску покрајину без безбедоносних гаранција  полиције Републике Србије или међународних снага које су на терену. Тиме је дат повод да те исте РОСУ јединице окупирају север Космета, што наводно немају права по „Бриселском споразуму“ и подигнуте су тензије до усијања у Косовској Митровици са сценама хапшења Ђурића и сукоба голоруког народа са окупаторском полицијом. Истовремено, Србима у Косовској Митровици се сервира прича како су терористи са пушкама међу њима,  али да се не морају плашити, него, у тренутку када је цела ситуација на ивици отвореног оружаног сукоба, саветује им се да дођу на градски трг да би им се преко видео бима обратио Председник како би им лично (са удаљености од 380 км) гарантовао безбедност јер он целу кризу решава са два позива!

Све у свему играње са живцима Срба који живе на КиМ и у остатку Србије зарад спровођења плана издаје који треба да се изведе тако што ће Вучић речи „историјско патриотско НЕ целој међународној заједници“, тако што  Србија неће признати „Косово“, а ако треба сама ће формирати СЗО коју ће Приштина морати да прихвати, док ће се албанским окупаторима, у тој победничкој (Вучићевој) галами, прећутно се дати столица у Уједињеним нацијама.

 

Волео бих да ме Вучић демантује, да се ово у наредним месецима не деси шта сам најавио, да поништи Бриселски споразум, да врати институције Републике Србије на КиМ и за почетак, у оквиру резолуције 1244, заштити српски народ и наше светиње. Ако то уради јавно ћу му се извинити за оно ИЗДАЈНИК и ПЕДЕРУ, а до тада нек рачуна на све пуније улице Београда и српских градова, када је у питању одбрана Косова и Метохије, јер моји саборци и сви истински родољуби ће уз узвик „Нема предаје!” спречити издају државе и предају Космета албанским окупаторима.

Зато, браћо и сестре саборци видимо се на новом протесту одмах након Васкрса, ако будемо морали раније изаћићемо и пре тога на улице, али овог пута не само у Београду већ широм земље. Јер када је у питању одбрана државе и опстанак целог нашег народа – НЕМА ПОВЛАЧЕЊА, НЕМА ПРЕДАЈЕ! СВИ НА УЛИЦЕ, У БОРБУ ПРОТИВ ИЗДАЈЕ !!!”