ДА ЛИ ЋЕ И У СРБИЈИ Затворене школе и вртићи у Српској и Македонији због короне

0

Премијер Републике Српске Радован Вишковић саопштио је данас да се због коронавируса затварају све основне и средње школе у том БХ ентитету у наредних 21 дан почевши од сутра. Такође, сва спортска такмичења ће се одржавати без присуства публике.

Он је позвао све грађане да прате инструкције које долазе од струке односно од институција и здравствених радника.

Вишковић је нагласио да ситуација није драматична и да нема разлога за панику те да се све мере спроводе због превенције ширења коронавируса.

– Предузећемо у сарадњи са Већем министара БиХ и са Граничном полицијом БиХ одређене мере на граници како би контролисали улазак људи и како би скренули пажњу на процедуру које морају поштовати, а посебно ако долазе из заражених подручја како би одређени период провели у карантину – рекао је ентитетски премијер.

Он је казао да неодговорно понашање појединаца може заразити особе које се могу пронаћи на месту где борави заражени.

– Пратећи шта раде земље у окружењу, Србија је предузела сличне мере и ми смо данас одлучили да је сада најбоље подузети ове мере, а посебно у заштити најмлађе популације, а то су ученици у основним и средњим школама, као и студенти на факултетима – рекао је.

Он је саветовао свима да што мање излазе напоље и да тако помогну у спречавању ширења вируса.

– Спортске активности у РС-у ће бити одржаване пред празним трибинама – истакао је те додао да је боље деловати превентивно него лечити последице.

Такође, школе ће затворити и Македонија. То је закључак данашњег састанка Комисије за заразне болести о актуелном стању са вирусом Ковид-19 и мерама опреза, наводи портал А1он из Скопља.

Потврђен 14. случај у Хрватској

Из Клинике за инфективне болести „Др. Фран Михаљевић“ у Загребу је потврђено да је пацијент хоспитализован у Општој болници Пула.

Из Штаба цивилне заштите саопштено је да је реч о особи која је дошла из Италије заједно са првим зараженим пацијентом у Хрватској.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!