Прочитај ми чланак

„Четникуша“ Адмира дигла Тузлу: Сликала се са заставом РС и кокардом…

0

Филозофски факултет у Тузли покренуо је процедуру за раскид сарадње са Адмиром (Мијом) Калабић због фотографије на којој се сликала са заставом РС-а и са капом на глави за коју босански медији тврде четничка кокарда.

Ову вест потврдио је и професор Филозофског факултета Мирза Мехмедовић.

„Већ је покренута процедура за раскид сарадње. На овај начин је Филозофски факултет показао да је адекватно одговорио на овакво понашање. Лично подржавам сваки облик санкција против оваквих особа, односно оних који негирају уставни поредак БиХ. То се посебно односи на наставнике, који би, због посла који обављају, требали бити узори у свом понашању свим осталима и који би требали промовисати истинске вредности, казао је за Ослобођење Мирза Мехмедовић.

Иначе, Адмира Калабић, није запослена на Филозофском факултетету у Тузли. Она је на овом факултету ангажована као асистент на Одсеку за немачки језик, али на основу уговора о делу.

Поерал Ослобођење је контактирао и главну актерку ове приче, Адмиру Калабић, међутим, Калабић је само рекла да не жели давати било какве изјаве.

Због фотографије, на којој Адмира Калабић држи заставу РС-а и носи капу са кокардом на глави, реаговало је Студентско веће Филозофског факултета у Тузли, тражећи реакцију надлежних.

„Питамо се колика је случајност да се таква објава нађе у јавности неколико дана пре Дана независности Босне и Херцеговине, док се у јавности такође промовишу спорне, антидржавне, изјаве политичара из босанскохерцеговачког ентитета РС, наведено је, између осталог, у саопштењу ове студентске организације.