Прочитај ми чланак

Часне сестре и католички свештеници погинули у пољском аутобусу ка Међугорју

0

И даље се броје жртве стравичне несреће у Хрватској, када је аутобус слетео у канал и на месту погинуло 12 путника - католичких ходочасника, док су остали тешко повређени.

Према информацијама које су објавили пољски медији, у аутобусу су међу католичким верницима била три свештеника и шест часних сестара, преносе хрватски медији.

Пољаци су такође објавили изјаве фирме која је обезбедила превоз, где кажу да су возачи веома искусни и да „нема шансе да су обојица истовремено заспала, јер  седе увек један поред другог и причају да се то не би десило. 

Идентитет путника још не објављују, јер се код појединих још утврђује. Најмање 12 људи је погинуло, а 32 су смртно или тешко повређена када је јутрос са ауто-пута у смеру од Загреба слетео аутобус пољских регистарских ознака са путницима који су кренули на ходочашће у Међугорје.

Шеф Ватрогасне службе који је одмах изашао на лице места изјавио је јутрос за медије да „тако нешто у животу за својих 60 година није видео“. Истакао је да је потпуно смрскана прва половина аутобуса као да су огромном брзином ударили у неки зид, а не слетели у канал, као и да баш нико од преживелих путника није прошао без тешких повреда. 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!