БРАВО СОКОЛЕ! Деветогодишњи дечак први до Часног крста у Беранама (ВИДЕО)

0

Око 10.000 хиљада верника, који су били предвођени епископом будимљанско-никшићким Јоаникијем и свештенством Епархије, прошли су јутрос, након свете Литургије, од манастира Ђурђеви Ступови, кроз Беране, до моста на Лиму, где је обављено велико водоосвећење реке и Богојављенско пливање за Часни крст.

На обалама Лима учеснике је дочекало на хиљаде житеља Берана, који су у празничном духу и хришћанској љубави поздравили учеснике древне светковине пливања за Часни крст.

Episkop Budimljansko-nikšićki Joanikije, zajedno sa višestrukim pobjednikom Bogojavljenskog plivanja Nikolom Kneževićem proglasio je ovogodišnjeg pobjedika.

Posted by Radio Berane-Zvanična strana on Недеља, 19. јануар 2020.

Први до Крста је допливао деветогодишњи Александар Ралевић. Њему је, заједно са осталим учесницима којих је било преко 60, честитао преосвећени епископ Јоаникије.

Više desetina vjernika učestvovalo je danas u Bogojavljenjskom plivanju za Časni krst.Uskoro više o tome na portalu radioberane.me.

Posted by Radio Berane-Zvanična strana on Недеља, 19. јануар 2020.

„Браво соколе! Срећно нашем новом побједнику и свима на здравље који су пливали за Часни крст. Срећан празник. Бог се јави!“, благословио је Богојављенско сабрање Владика будимљанско-никшићки.

Сви учесници данашњег витешког надметања награђени су медаљама са грбом Српске православне цркве и другим пригодним даровима.

У прослављању великог празника Крштења Господњег, учествовало је скоро цијело Беране, најприје молитвено у Литургији, а потом у литији, водоосвећењу и Богојављенском пливању за Часни крст.

Заједничарење је настављено у манастиру Ђурђеви Ступови, гдје је за сабрани вјерни народ припремљено послужење.