Прочитај ми чланак

БОЖЕ САЧУВАЈ Григорије и православни оци у Немачкој зову Србе на вакцине

0

Иако народ масовно умире и разбољева се након различитих корона вакцина, православна епископска конференција у Немачкој на челу са Григоријем сматра да само на тај начин може да се спречи ширење корона вируса. Зато су искористили свој положај у СПЦ да позоцу Србе да се вакцинишу. У саопштењу Епархије диселдорфске и немачке наводи се да "потпуно свесни своје одговорности пред Богом и верницима, који у нас имају поверење, позивамо вас и усрдно молимо да се вакцинишете".

Из Епархије поручују да, у циљу спречавања даљег ширења коронавируса, сви грађани треба да се подвргну вакцинацији, како бисмо могли да „уживамо у оној слободи за коју смо створени: да истински творимо заједницу“.

„Оно што смо доживели претходне зиме не желимо да поново искусимо ове године. Због тога треба да се придржавамо свих мера за спречавање ширења вируса и да се вакцинишемо. Вирус неће сам од себе нестати са овога света; не, морамо активно да дејствујемо против њега, свим средствима која нам стоје на располагању – а тренутно се чини да је вакцинација најбоље међу њима“, наводи се у саопштењу.

Zajednički poziv na vakcinaciju Pravoslavne episkopske konferencije u NemackaЧланови православне епископске конференције у Немачкој, фото: епархија-немачка
 

Чланови Епархије, према саопштењу које као да су писали др Кон, Бил Гејтс, Папа, Шеклер и Ђерлек, донели су овакву одлуку потпуно свесни своје одговорности.

„Потпуно свесни своје одговорности пред Богом и верницима, који у нас имају поверење, позивамо вас и усрдно молимо да се вакцинишете. Наш хитни позив не односи се свакако само на православне хришћанке и хришћане, већ на све људе, јер корона вирус не разликује народе и религијску припадност. Вакцинација не треба да заштити само нас, већ је она чин наше љубави према ближњима. А наша је обавеза да ову љубав према ближњима стално показујемо, верни заповести нашега Господа, који ће поново изнова бити рођен: „Љуби ближњег свог као самога себе“ „, закључује се у саопштењу које се налази на сајту Епархије.

Шта рећи сем – Боже сачувај!