БЕРАНЕ Цели град на улици у одбрани светиња! (ФОТО)

0

Грађани Берана су још једном исказали незадовољство одлуком да на снагу ступи Закон о вероисповести потписан од стране председника Црне Горе, Мила Ђукановића.

Православни верници у Црној Гори настављају са протестима против Закона о слободи вероисповести, надајући се да ће ускоро доћи до коначног решења.

Berane, Foto: Privatna arhiva

Грађани Берана, Никшића и Бијелог Поља су преплавили улице и још једном исказали став по питању контроверзног закона.

Председник Мило Ђукановић не одустаје од онога што је потписао, али исто тако и народ у Црној Гори не жели да дозволи тако нешто да се спроведе у дело.

 
Nikšić, Foto: Privatna arhiva
Подсетимо, законом је предвиђено да су државна својина верски објекти и земљиште које користе верске заједнице на територији Црне Горе који су изграђени, односно прибављени из јавних прихода државе или су били у државној својини до 1. децембра 1918. године, и за које нема доказа о праву својине верских заједница.
Berane, Foto: Privatna arhiva

Прецизирано је да ће се у погледу постојања доказа о чињеницима примењивати доказна средства и правила доказивања у складу са Законом о управном поступку и супсидијарно Законом о парничном поступку.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!