Прочитај ми чланак

БЕОГРАД: Одржана и шетња за Православне и породичне вредности

0

„Одржана је "Шетња за Православне и породичне вредности" од саборне Цркве до Храма Светог Саве у периоду од 11 до 12 сати кроз центар града у организацији два Православна нестраначка удружења: Покрета 1389 и удружења "Све у славу Божију"”, стоји у саопштењу ова два удружења и додаје:

„Манифестација са иконом Богородицом Владимирском из Русије уз молитве и добро расположење је одржана без инцидената и икаквих проблема.

Фото: Приватна архива

Битно је да бранимо своје основне верске и друштвене вредности мирно и паметно, ако желимо да опстанемо као народ.

Фото: Приватна архива

Танјуг и РТС су пренели погрешну и нетачну вест, што овом приликом одлучно демантујемо. Сарадња организатора шетње и Полиције је била коректна, све је изведено уз договор и по плану, шетња је била благовремено пријављена и одобрена.

Фото: Приватна архива

Зашто се објављују нетачне вести за сада нам није јасно, али се осећа у томе доза негативних предрасуда и стереотипа.

„Припадници полиције зауставили су двадесетак учесника протестне „шетње за православне и породичне вредности“ у близини раскрснице Булевара и Улице кнеза Милоша и забранили им даљи пролаз, јавља Танјуг. Због одржавања Парада поноса од 10 до 20 сати у центру Београда важи посебан режим саобраћаја.“

Фото: Приватна архива

Посебно је провокативно и дрско што геј парада има поново такозвану „куму“ (14:25 – Kuma Prajda novinarka Suzana Trninic obratila se prisutnima ).

Кумство је хришћанска религиозна категорија од великог значаја, јер представља посредника у светим обредима крштења и венчања.

 

То што ова манифестација има „куму“ је знак провокације, понижавања верника и грубо кршење верских права и осећања.”

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!