Прочитај ми чланак

Аутокефалност тзв. МПЦ као генерална проба за капитулације на КиМ, у РС и ЦГ?

0

Сви Срби на свету, заправо огромна већина њих, прихватили су без роптања, покорно, смерно и углавном незаинтересовано, одлуку СА Сабора СПЦ да додели аутокефалност расколничкој тзв. МПЦ и да јој приде трајно уступи тј. поклони српску средњовековну духовну и културноисторијску баштину, све цркве и све манастире и то без икакве обавезе супротне стране.

Српство је заћутало и ћутањем подржало ту невероватну и необјашњиву одлуку.

Породично сребро прокоцкали смо на лажираним тикетима ЕУ кладионице.

Нажалост, склон сам да верујем да смо скоро у потпуности изгубили онај животодавни дух историјске виталности и да смо на коленима.

Неко је ово са аутокефалношћу можда смислио само као генералну пробу за наоко крупнији залогај, а то је капитулација у борби за суверенитет Србије на КиМ и за историјски непроцењиво важне српске интересе у Републици Српској и у Црној Гори.

Рачунају да ако Српство ћути за Македонију, онда ће за ове три ствари можда да галами неколико месеци – али ће се на крају продати и предати за нових 200-300 евра помоћи из презадуженог буџета, за обећани „бољи живот“ и за ослобађање од страхова везаних за оружане сукобе и одрицања.

Док виталнији део света диже главу и бори се за другачији поредак ствари, Срби мрзе једни друге и немоћно тону у нихилизам.

Надам се и молим Бога да се варам у процени.