Прочитај ми чланак

Андреј Фурсов: За новац се може убијати, али умире се само за отаџбину

0

Са оптимизмом гледам на Русе и Србе, зато што је реч о народима који су током целе своје историје побеђивали у немогућим условима. Енглези и Американци су научили да ратују техником, но побеђује онај ко је спреман да умре

Aко изузмемо догађаје последњих 30 година, руско друштво је било изграђено на здравој основи. О руском друштву не треба судити по шоу-бизнису, политици или олигарсима који су напустили земљу. Наше друштво се показало много здравијим него што смо претпостављали. Увек сам говорио: није се мој отац потписао на Рајхстагу да бисмо ми сад изгубили. Он је учествовао у Великом отаџбинском рату, био је пилот и ушао је у Берлин. Ја се тога сећам.

С оптимизмом гледам на Русе и Србе, зато што је реч о народима који су током целе своје историје побеђивали у немогућим условима. Енглези и Американци су научили да ратују техником, но, у крајњој линији, све се решава на бојном пољу и побеђује онај који је спреман да умре. Англосаксонска цивилизација је цивилизација новца. За новац се може убијати, али за новац нико не жели умрети, јер умире се – само за Отаџбину. То је оно што уједињује Русе и Србе.