Прочитај ми чланак

Ајановић: Вакцину не смеју да приме сви! Народ мора на протест! Тужио власти у БиХ

0

Мирнес Ајановић, адвокат и предсједник BOSS-а упутио званични допис Вијећу министара и Агенцији за лијекове БиХ са упитом о важности, штетности, нус појавама, правилној употреби вакцина. На његово и изненађење јавности држава му је прецизно и брзо одговорила. На основу тог дописа, адвокат Ајановић је Тужилаштву БиХ и КС поднио неколико пријава против одговорних особа из власти.

Ајановић: Погледајте шта пише у одговору државе. Фармацеутске компаније су у свакој држави послале прецизне упутства за употребу за сваку вакцину! Ниједна вакцина Фајзер, Астра Зенека, Синофарм, Модерна се не убризгава на исти начин. Неке се прије употребе тресу, мућкају, а неке изричито не – тако пише у прецизним упутствима! Ја сада питам власт: А, како ми вакцинишемо наше грађане, по овим упутама или ко дође на ред.

Вакцину не смију примити сви! Не умиру људи због вакцине, него зато што нису смјели примити вакцину! Од 20. децембра нема на посао ако немате ковид потврду! У кафићу у Тузли нећете бити опасни до 19ч а од 19ч сте опасни ако немате потврду и избацит ће вас! Мотив позивања на вакцинацију је новац! Произвођачи вакцина зарађују милијарде! Посљедице вакцина ћемо знати тек за неколико година! Вакцине се не смију мијешати, а код нас дају Фајзера, па послије неку другу!

Људи натјерани на протесте! Није то добро за власт, власт мора пасти! Људи су прихватили да буде како власт каже! Код нас је логика да морате шутити! Људи се боје проговорити и размишљати, јер ће бити проглашени антиваксерима! Струка је рекла да појма нема шта ће с Короном! Кад су дошле вакцине одједном су сви рекли да се вакцинишемо и заштићени смо! Када су Форто и Вранић рекли да ће се обрачунати са свима који се не вакцинишу народ је рекао: “Сад из ината нећемо”! Пријавио сам Форту и Вранића!

Ко жели да се вакцинише океј, али мора бити под здравственом контролом! Вакцину не смију примити сви! Не умиру људи због вакцине, него зато што нису смјели примити вакцину! Струка је рекла да нема појма, а сада све знају! Тражимо од званичника информације, не смије бити присиле! Ниједна вакцина против ковид-19 нема важећу дозволу за стављање у промет у БиХ, ниједна није регистрована! У процесу регистрације је само руска вакцина Спутник В! Вакцине јесу регистроване у свијету, али нису у БиХ! У званичном упуству Фајзера пише да се бочица њежно окрене 10 пута, да се не тресе и ако се протресе да се баци! Шта ако окрене седам пута, јесу ли људи гледали да ли се тресе и да ли бацају ако се протресе?!

У упуству за Астра Зенеку пише да се бочица не тресе, али нису рекли колико пута да се окрене! За Синофарм и Синовац пише да се вакцине снажно протресу и добро промућкају прије употребе!

Каже Вранић да је препоручено вакцинисати дјецу изнад 12 година! Фајзер се не препоручује млађима од 16 година, сви остали се не препоручују за млађе од 18 година! Који је интерес министра Вранића да позива на вакцинацију дјеце?! Мотив позивања на вакцинацију је новац! Произвођачи вакцина зарађују милијарде! Посљедице вакцина ћемо знати тек за неколико година!

Вакцине изазивају контраиндикације за труднице и дојиље, а политичари позивају да се и оне вакцинишу! Нико није простудирао какав је однос вакцине и лијекова које људи већ пију! Закон о забрани дискриминације каже да не смије бити различитог поступања према људима! И вакцинисани и невакцинисани исто преносе заразу, а једни могу на посао, други не! То је директна дискриминација! Што би ми по мјерама слиједили Аустрију?! Зашто би нас неко тјерао да се вакцинишемо кад се показало да вакцине не штите! Која је разлика између вакцинисаног и невакцинисаног?! Само једна, ако вакинисаном дају погрешну вакцину може умријети! Све што читам су званични документи које сам добио службено од Вијећа министара, а они од Агенције за лијекове! Не смијеш вакцинисати људе на пијаци и у тржном центру! Све хроничне болести су контраиндикације за вакцину – пише у званичним упуствима! Вакцине се не смију мијешати, а код нас дају Фајзера, па послије неку другу! Код Спутника пише “Употребљавати с опрезом код хроничних обољења”!