А ВУЧИЋУ? Шеик из Емирата донирао 11,5 тона заштитних маски Хрватима

0

Медији у Хрватској пишу да је ова држава добила донацију од 11,5 тона заштитних маски за лице од богатог шеика из Уједињених Арапских Емирата, па је због тога Влада данас отказала посао вредан 19 милиона куна (око два и по милиона евра) који је био договорен с пулском компанијом основаном прошле године.

Како пише Јутарњи, Влада је на телефонској седници ставила ван снаге одлуку донету пре два дана, а којом је требало да се плати 2,5 милиона евра за аванс компанији која је требало да испоручи милионе заштитиних маски.

Донацију је упутио један богати шеик из Абу Дабија који је хтео да остане анониман, а с којим су хрватске власти успоставиле контакт пре месец и по дана, али је до реализације, како су потврдили у Влади, дошло данас.

Како пише Јутарњи, премијер Андреј Пленковић је рекао да су ишли у набавку јер је Хрватској хитно потребна заштитна опрема, а сада када је донација реализована, од тога се одустало.

У пулској компанији која је добила вишемилионски посао од ког се на крају одустало, навели су да нису разочарани.

– Нема никаквих проблема. Нама је ово била добра реклама. Данас смо добили још 100 захтева од приватних компанија. Доставићемо маске по најбољим ценама. Дакле, без коментара смо – кратко је прокоментарисао власник компаније Доминик Ђони.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!