Прочитај ми чланак

А ПОСАО У ПОШТИ? Тијана Ајфон добила годину дана затвора због проституције

0

Тијана Максимовић (21), алијас Тијана Ајфон, нагодила се са Тужилаштвом БиХ и потписала споразум о признању кривице којим је предвиђено да се осуди на годину дана затвора због међународног навођења на проституцију.

“Оптужена је у присуству адвоката у целости споразумно признала кривицу за дело које јој је оптужницом стављено на терет”, рекао је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић, преноси Аваз.

Он каже да је предложена казна од годину дана затвора.

“Предложена казна је у складу са улогом и одговорношћу оптужене у извршењу кривично дела. Склапањем споразума, оптужена се одриче права на суђење и права на жалбу на пресуду коју јој на основу споразума изрекне Суд БиХ”, рекао је Грубешић, наводећи да је Суд прихватио споразум.

Према оптужници Тијана Ајфон је подстицала држављанке Србије Г. С. и С. П. из Београда да, у циљу пружања сексуалних услуга, отпутују с њом у Бијељину, где су на приватној забави пружали сексуалне услуге за износ од по 500 евра.

У ту свхру Ајфонка је заједно са Г.С. и С.П., 27. маја прошле године илегално ушла у БиХ, преко реке Саве. Одатле су одвезене на приватну забаву у месту Сухо Поље. Забаву је прекинула полиција у акцији “Кристал” и ухапсила осумњичене. На забави је затечено девет жена и 26 мушкараца. Многи од њих су блиски криминалном миљеу, имају богате досијее, а неки важе за људе блиске “Шкаљарском клану”. Имање је било окружено скупоценим аутомобилима “порше”, “ауди”, “БМВ”, међу којима је било и блиндираних. У претресу викендице и возила откривено и заплењено 46 грама кокаина, медицинска дрога, десет пиштоља, три панцира, преко 20.000 марака у разним валутама, телефони, лаптопи и слично.