Прочитај ми чланак

Пљачкама никада краја: Дулић дао оцу 100 000 евра да гради базен!

0

 Фирма „ДГ компани“, која је у власништву Ивана Дулића, оца некадашњег министра просторног планирања и заштите животне средине Оливера Дулића, учествовала је у изградњи базена у насељу Прозивка, вредног око 500.000.000 динара. Тај посао је финансирала Влада Србије као помоћ грађевинској индустрији у време кризе, а на предлог Дулићевог министарства, сазнаје Курир.

 Посао изградње велелепног комплекса добиле су прошле године фирме „СМБ градња“, „Експрес сервис“ из Суботице и „Јединство“ Севојно на јавном тендеру, где су наступиле као конзорцијум, а онда је фирма „СМБ градња“, у власништву Предрага Петричевића, посао подизвођача, између осталог, дала и Дулићевој фирми! Тако је део државних пара завршио у Дулићевим рукама, а према Петричевићевим речима, реч је о суми од око 100.000 евра.

– Фирма „ДГ компани“ била је један од подизвођача радова, а имали смо око 25 коопераната. Дулићева фирма радила је на грубим радовима, од ње смо узели само раднике, радили су нешто мало мање од месец дана и за тај посао им је плаћено око 100.000 евра – тврди Петричевић.

 Како каже, његова фирма је и раније сарађивала са фирмом „ДГ компани“, а на питање да ли је то што је дао посао фирми оца Оливера Дулића, који је у то време водио сектор грађевине, сукоб интереса, Петричевић тврди да није.

 – То није сукоб интереса. Та фирма дуго послује и добро су одрадили свој посао – каже власник и директор „СМБ градње“ и додаје да му је држава остала дужна још око 50 милиона динара за тај посао.

 Петричевић је, иначе, привођен у оквиру акције „Шетач“ у августу 2011. године због сумње да је утајио порез и прао новац. Власник „СМБ градње“ провео је у притвору два дана (од 5. до 7. августа), а пред истражним судијом рекао је да није украо ни динар. Само три месеца након што је био у притвору, Петричевић је добио посао вредан 500 милиона динара. Међутим, власник СМБ градње није желео да нам каже докле се стигло с поменутим поступком.

 – Имам тим адвоката који се бави овим поступком. Моја фирма послује већ 12 година и никада нисам био у блокади – било је све што је Петричевић рекао на ту тему.

 Како су Дулићи паметни

 – Затворен базен у Дудовој шуми почео је да се гради 1995. године

– Фирма „ДГ компани“ купила земљиште у насељу Прозивка 2009/2010. године

– Влада Србије 2011. године мању локацију и базен гради у насељу Прозивка, преко пута две вишеспратнице у власништву Дулића

 Игор Дулић: Тачно је

 Игор Дулић, директор фирме „ДГ компани“, потврдио је наша сазнања.

– Наша фирма је била подизвођач радова фирми „СМБ градња“. Радили смо у делу грубих грађевинских радова-рекао је он, али није хтео да открије колико су пара добили за тај посао.

 

(Курир)