Прочитај ми чланак

ВОДА СА ЛИМУНОМ: Кажу да је добро да је пијете свако јутро, али ово вам нису рекли

0

limunada-limun-foto-shutterstock-1440146520-723759

Већина људи зна да лимун вода је добра за нас. Пуна је витамина Ц и одлична за целокупно здравље. Поготово што смо се приближили још једној сезони грипа и потребно је наш имунолошки систем држати у топ форми.

И док може бити добро попити велику чашу воде с пуно свежег, органског сока од лимуна, ово је оно што можда још не знате.

1. Пијење воде са лимуном јача имунолошки систем и помаже у варењу хране. То помаже и да очистити ваше акне.

2. Вода са лимуном помаже да изгубите тежину.

Једна од великих предности сока од лимуна је да помаже телу нормализовати ниво шећера у крви што пружа велику помоћ у мршављењу.

3. Вода са лимуном помаже спречити настајање камена у бубрегу.

Барем код неких људи. Лимун садржи тону калијума што чини ниво цитрата у урину већим, а што онемогућава стварање камена.

4. Вода са лимуном помаже спречити настајање камена у жучи.

5. Вода са лимуном помаже код ГЕРБ-а.

ГЕРБ или гастроезофагеална рефлуксна болест је враћање садржаја из желуца у једњак, што је врло непријатно због повећаног лучења желудачне киселине. Може изгледати као контрапродуктивно, јер је лимун толико кисео, али сок од лимуна у води заправо помаже смирити желудачне киселине и чини добро.

6. Вода са лимуном помаже код мучнине.

Најједноставнији, али заиста делотворан природни лек против мучнине и повраћања је сок од лимуна. Посебно се препоручује и након повраћања јер тренутно освежава усну шупљину и умањује могућност од поновне појаве мучнине. Сок од лимуна у овом случају треба направити с мање воде него сто то у себи садржи класична лимунада и не треба га попити одједном већ у гутљајима. Будући да је потпуно нешкодљив, користан је за отклањање мучнине иу трудноћи.

Вероватно сте мислили да ћемо рећи неке лоше ствари о води с лимуном, зар не? Међутим, лоших ствари код воде са лимуном готово да и нема осим што кажу да лимун оштећује зубну глеђ те је препоручено промућкати мало воде у устима након конзумирања или пак воду с лимуном пити на сламку.

Стога не заборавите ујутру на своју воду с лимуном!

(Центар здравља)