Прочитај ми чланак

ЗИМСКИ СУСРЕТИ српских земаља 2018

0

На Јахорини су од 29.3.до 1.4. ове године одржани 23.Сусрети Српских Земаља под слоганом “ Србија и Српска у Јахоринском колу“.

У коло, које је одиграно испред хотела Бистрица, осим више од стотину учесника ове манифестације, ухватили су се и чланови народног ансамбла “Венац“ из Грачанице, културно уметничких друштава из Сребренице, Врњачке Бање и Пала, као и 250 ученика основних школа “Србија“ и “Пале“.

Као и ранијих година, одржана су такмичења скијаша на прелепим теренима Јахорине. У дисциплини велеслалом победници су Тамара Петровић из Обреновца у женској и Марко Башић из Шида у мушкој конкуренцији.

У конкуренцији деце победио је седмогодишњи Марко Ракоњац који је све учеснике одушевио и песмом и игром са својом сестром Милицом на вечерњој свечаности у хотелу Бистрица.На овој свечаности, осим поделе медаља и признања, извршена је и примопредаја дужности председника организационог одбора.

Новоизабрани председник за 2019.годину Марко Башић захвалио се овогодишњем председнику мр.Здравку Ранисављевићу.

У петак 30.марта у Дому културе “Пале“ свечаном Академијом обележена је овогодишња манифестација. Академију су својом надахнутом песмом зачинили Србски Православни Појци из Београда.

Да би се што успешније организовала ова традиционална манифестација, и ове као и ранијих година несебично је помогло Представништво Републике Српске у Србији.

Подршка није изостала ни од градске управе и мештана Пала који су се и ове године показали као прави домаћини.

Организатор, Удружење за одбрану ћирилице “Добрица Ерић“ из Београда захваљује се на изузетном труду и гостопримству запосленима из Олимпијског Центра Јахорина.

У братској слози и расположењу сви учесници Сусрета срдачно су се поздравили до новог дружења крајем марта 2019.године.