Прочитај ми чланак

“Вучићу ти си крив за све ово, стиди се”: Српски глумац жестоко по председнику

0

Глумац Аммар Мешић, звезда серије "Игра судбине", обратио се председнику Србије Александру Вучићу путем свог Инстаграм профила, написавши да је управо он крив за смрт деветоро деце у основној школи на Врачару у Београду.

Мешић је навео да се дуго суздржавао од критике власти и самог председника, али да је стигао „последњи час“.

„Непоштовани, не могу рећи чак ни господине… Непоштовани Александре Вучићу, давних дана сам престао да јавно коментаришем твој рад, рад твоје Владе и генерално политику у нашој земљи. Никада те нисам подржавао и увек сам се стидео свега што радиш и начином на који се обраћаш нама грађанима“, започео је Мешић у свом директном писму председнику Србије.

„За мене, једини кривац због свега што се десило нашој Србији јеси ти и твоја Влада. Срамите се. Ти, сви министри и своји твоји новинари који су довели Србију у овакво стање“, додао је он.

„Драга децо, која нас гледате на телевизији (иако Вучић каже да не гледате телевизију, па се онда питам како нас препознајете на улици?), обећавам вам да ћу се у наредном периоду трудити и помагати колико год је у мојој моћи да се ваш глас чује и да укажем на проблеме данашњице. Искрено саучешће породицама“, закључио је Мешић у свом обраћању. 

И након тога написао стихове химне „Боже правде“

У пуцњави која се догодила 3. маја ујутро, око осам сати, у основној школи на Врачару убијено је девет особа. Међу жртвама су деца, као и чувар школе, док су шесторо деце и један наставник рањени и збринути у Ургентном центру и Тиршовој.

Због пуцњаве ухапшен је Коста К. (14), ученик школе, као и његов отац Владимир Кецмановић.

У Србији је данас дан жалости.