Прочитај ми чланак

Владо Георгијев поручио режиму у ЦГ: Издајице раде по задатку

0

Наиме, Георгиев је на свом Инстаграм профилу прокоментарисао цијелу ову ситуацију цитирајући Његоша, односно, дио из “Горског вијенца”

Због усвајања антицрквеног Закона о слободи вјероисповијести, који је изазвао бројне контроверзе, како у Црној Гори, тако и у региону, огласио се и познати кантаутор Владо Георгиев.

Наиме, Георгиев је на свом Инстаграм профилу прокоментарисао цијелу ову ситуацију цитирајући Његоша, односно, дио из “Горског вијенца”.

“Вук на овцу своје право има
ка тиранин на слаба човјека
ал’ тирјанству стати ногом заврат
довести га к познанију права

то је људска дужност најсвјетлија!”, Петар Петровић Његош”, стоји у објави Влада Георгиева.

Инстаграм

“Вук на овцу своје право има… Горски вијенац као свједочанство свега што нам се догађало и опет је тако… историја се понавља, издајице раде по задатку”, написао је Владо.

Подсјетимо, познати музичар нашао се прије неколико мјесеци у центру пажње у Црној Гори, када је Херцег Новом је, током одржавања манифестација „Трг од ћирилице“, а током хуманитарног концерта „За наше Косово и Метохију“, пјевао традиционалне песме „Тамо далеко“ и „Црна Гора и Србија то је једна фамилија“.

Након тога, кривичну пријаву против организатора те манифестације, а уједно и против Георгиева најавило је Министарство културе Црне Горе због, како је било наведено, „кршења низа законских одредби, истицање симбола других држава, скрнављење државне химне и готово незаобилазних политичких и националистичких порука“.