Прочитај ми чланак

ВЛАДО: Естрадни крпељи се улизују смрадовима на власти

0

Осим што је један од најомиљенијих кантаутора на простору који се данас тако рогобатно зове регион, Владо Георгиев има и додатну вредност – некако је свој, дрчан, духовит, и никада не иде уз скуте власти, што је скоро правило када је српска естрада у питању, наводе "Сербиан Тимес", медиј који је објавио најновији интервју са музичарем.

“Идеја да ми се забрани улазак у Црну Гору је више него идиотска. Пошао сам да обиђем мајку која је била у болници и на граници изнад Херцег Новог сазнао сам да ми је забрањен улазак јер сам, како тврде, пријетња за националну и унутрашњу безбједност. Нисам имао право гласа јер ми је 2006. након референдума одузето држављанство Црне Горе и од тада сам само држављанин Србије. Непланирано, ипак сам учествовао на изборима, на мало другачији начин. Власти су заправо својим потезом изазвали револт код људи и тако сами позвали још гласача и по заслузи изгубили су ове изборе”, рекао је Георгиев.

Он се у интервјуу такође дотакао и тренутног стања у Србији, наводећи да је ово, како је рекао, најтежи период за Србију.

“Мислим да је ово најтежи период за Србију икада. Медијски мрак, ријалити треш као мејнстрим, силиконске опајдаре и швалерке политичара као звијезде, дрога, насиље, криминал и отимачина, непрестане лажи пласиране од врха власти, вријеђање баш сваког човјека који није са њима и који није улизица, то је свакодневница и амбијент у Србији тренутно. Тужно и болно”, каже Георгиев.

Одговарајући на констатацију да је један од ретких јавних личности који отворено говори против власти, Георгиев се надовезује:

“Кад кажеш да сам један од ријетких умјетника и јавних личности који се гласно изјашњава и да се готово сви праве “неутрални” и “незаинтересовани”, могу само да се сложим са тобом и кажем да искрено жалим све те полтроне и опортунисте којима живот пролази у лизању са најгорим олошем, а све то називају “неутралним”. То је једна обична мизерија која је у овом времену агресивно дошла до изражаја. Те амебе “гласно” и “агресивно” из свег гласа поручују да су “неутрални” и да гледају своја посла. Не заборавимо да су сви њемачки војници само извршавали наређења и гледали своја посла”, говори музичар а потом коментарише део естраде који је приклоњен владајућој партији:

“То су крпељи. И то је врло чест спој са јавним личностима. Глумци, спортисти, пјевачи… Те јавне личности свакодневно показују да људи који их воле заправо не занимају. И то је оно што је страшно. Сутра ће сви у фото финишу да потрче са неким изјавама, да се перу од ових смрадова и тврдиће да су били против њих. Тада неће рећи да су неутрални. Људске мизерије, ништа друго.”