Прочитај ми чланак

ВИДЕО: Јасеновачки крст у центру Београда

0

jasenovacki-krst

Заборав српских жртава неизбежан је темељ нових страдања. Због тога је промоција првог нецензурисаног издања књиге Magnum crimen Виктора Новака једини културни догађај који устаје против овог заборава, у нади да нам се трагедије неће понављају.

Свечана сала Коларчевог универзитета је била мала да прими све заинтересоване за свечану академију поводом изласка из штампе првог целовитог, нецензурисаног издања чувене књиге академика Виктора Новака, Magnum crimen, за шта заслуге припадају издавачкој кући Catena mundi из Београда. Преко хиљаду људи окупило на промоцији једне књиге, што је редак догађај не само у Србији, него и шире. Редови и редови публике пажљиво су слушали говоре врсних српских интелектуалаца: академика Василија Крестића, проф. др. Мире Радојевић, проф. др Мила Ломпара, др Милана Кољанина и Ратка Дмитровића, а публици се обратио и Бранимир Нешић, директор издавачке куће Catena mundi.

Погледајте видео са промиције, и крст на позорници, као симбол Јасеновца и свих других страдалишта. У видео прилогу говоре проф. др Мило Ломпар и академик Василије Крестић.