Прочитај ми чланак

Величанствен наступ Данице Крстић на Златибору

0

Програм златиборског Културног лета настављен је вечерас наступом победнице РТС-овог серијала „Шљивик“ и представнице Србије на прошлогодишњој Евровизији – Данице Крстић, певачице српске изворне музике и песме.

Концерт Данице Крстић био је све оно што је публика на Краљевом тргу и очекивала: спој етно мелоса са занимљивим обрадама народних песама, а мала новина била је у томе што ју је пратио бенд чији су чланови пажљиво бирани и са којима се савршено уклапа.

Баш тако је Даница као каква вила русалка са својом пратњом опчинила публику окупљену на Краљевом тргу, приредивши у овој топлој августовској вечери, моменте за памћење. Низале су се песме као на нисци бисера једна за другом: „Марушка“, „Воће родило“, „Едерлези“, „Куде си пошла“, „Под гором се“, док је публика не познававши поједине текстове у потпуности, ипак у свакој једнако уживала.

Њен раскошан талетат, музичко умеће, као и појаву ње саме најлепше је описао новинар Дејан Ћирић: „Глас Данице Крстић је она златна нит која вез српске народне ношње, традиције, музике, културе и историје, у овом новом времену вечитог невремена, чини довољно блиставим да нас подсети које вредности морамо да негујемо. Она је извор. Наслеђе. Фолклор. Обичај. Уметност. Једна је од ретких која је за своју будућност одабрала прошлост, стварајући богату, архаичну ризницу свог живота и онога што поклања људима и оставља за ту исту будућност.“

Вечерашњи концерт је био први солистички наступ Данице Крстић на Златибору, али верујемо никако и последњи, а програм културног лета наставља се већ сутра представом за децу „Овца Рози“ од 18:00 часова.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!