Прочитај ми чланак

Ведрана Рудан: Николић ће се претворити од великог Србина у великог (ЕУ) слугу

0

Писање је страст, ни мање ни више од тога – рекла је Ведрана Рудан која је последњих дана, како каже, приватно и тајно боравила у Београду.

У Београду сам тајно, у пратњи мужа: Ведрана Рудан
И док смо тако тајно седели у башти једног београдског ресторана, људи су прилазили, поздрављали је, комплиментирали јој поводом њених књига, а она им је духовито реплицирала…

Наравно, све “тајно”. Стицајем околности разговор је кренуо од њеног блога.
 

– Годинама сам писала за новине и, наравно, да ме је жалостило кад ми је забрањен рад у свим хрватским новинама.

Да се разумемо, писање је страст, ништа мање од тога. Онда ми је син, компјутераш, дао идеју да ми отвори страницу и да ја кренем са блогом, што се мени чинило тотално безвезе. Ко ће читати блог и о чему ћу писати.

Али, добро, кренем ја некако писати тај блог, а сад сам постала тотални овисник. И поносна сам што имам преко 22.000 фанова и око два милиона и сто хиљада читања.
 

Овде сте “тајно”?
– Као пратиља. Коначно сам постала жена која прати мужа на службеном путовању и, док он крваво ради свој крвави посао, брани криминалце свих нација, вера, боја и дужина.

Ево мало рекламе – ако је неко убио жену, мајку, жениног љубавника, нека се само јави мени, а ја ћу му преко везе, наравно не бадава, обезбедити најбољу одбрану. И, док он крваво ради, ја обилазим дућане.
 

Нећете на Сајам књига?
– Сајам ме не занима зато што на сајму има на десетине, стотине писаца. Да сам Кустурица, била бих на сајму, али пошто нисам, онда ништа.


Весела прича о Србији и Хрватској

Оставићете своје “Костуре округа Медисон” саме на Сајму?
– Нека их, нека костурају. Издавач каже да је то моја до сада најпродаванија књига, а ја се надам да ће и хонорар бити у складу с тим и бавим се новом књигом. Пишем је из перспективе девојчице од три године. Знам, све о томе јер ми унука има толико. Турбоквалификована сам.
Надам да ће то бити весела прича о Србији и Хрватској, и о томе како смо преко Авганистана опет постали браћа. Хепиенд се подразумева.

Зашто Кустурица?
– Јер кад се он указао на Сајму, онда је он био једини. Кад је издао аутобиографију, то ме насмијало, у Хрватској се говорило како би и нама требало нешто тако, нека таква књига. Само, проблем је што Хрвати немају Кустурицу. Волим његову уметност и страховито ми је драго што је дигао глас против „никловања“ Србије.

Мислим да је учинио херојски чин. Подржавам га свом снагом и овом приликом, подржала сам га и на блогу. Мислим да је отворио људима очи. Једино уметник може народу помоћи да увиди где живи јер политичарима више нико не верује.

У Србији је нова влада, нова…?
– Давно сам садашњем председнику Николићу рекла у емисији уживо да ће се он претворити од великог Србина у великог слугу. Мене Николић специјално не узнемирује. Рекао ми је тад у тој емисији да ће доћи у Хрватску, ако треба и на магарцу, у Карлобаг, родно место моје баке.

Међутим, он на магарцу није дошао у Карлобаг, али сигурно ће за који дан доћи у Хрватску као велики џек и због њега ће се обуставити саобраћај на главним улицама.

Дакле, Николић у Хрватској неће бити ни четник, ни гробар, него угледни господин.

 

(Блиц)