Прочитај ми чланак

Вече о Милану Кашанину у „Кући Ђуре Јакшића“!

0

M-Kasanin-У уторак, 26. априла у Кући Ђуре Јакшића у Скадарлији биће одржано вече посвећено Милану Кашанину и представљена књига Косте Димитријевића Разговори са Миланом Кашанином.

Дугогодишњи новинар и фељтониста дневног листа Политика, Коста Димитријевић, у најновијој књизи сабрао је све своје разговоре са Миланом Кашанином. Димитријевић је низ деценија као новинар сарађивао са Миланом Кашанином, и кроз сабране интервјуе представио је својеврсну разговорну историју српске културе двадесетог века. Према суду аутора, разумевање српског идентитета није могуће без наслеђа које је за собом оставио Милан Кашанин.

На промоцији ће говорити:

  • Марина Кашанин, ћерка Милана Кашанина;
  • Јана Алексић, књижевни критичар, Институт за књижевност и уметност;
  • Никола Маринковић, извршни уредник у ИК Catena mundi;
  • аутор.

Одломке из књиге читаће првакиња Народног позоришта, Рада Ђуричин.

Коста Димитријевић је 1933. године у Београду. Дипломирао на Филозофском факултету у Београду 1958. Сарађивао у преко стотину домаћих и иностраних листова и часописа. Oбјавио 40 књига, међу којима се издвајају Разговори и ћутања Ива Андрића (1975), Време забрана (1991), Убијени песник (2002) и низ других. Добитник значајних награда: Награде за животно дело УНС, Октобарске награде града Београда, Плакете Народне библиотеке Србије и др.

Уторак, 26. април у 19 часова, Кућа Ђуре Јакшића, Скадарлија.

Добродошли!

Kosta-RAZGOVORI-SA-MILANOM-KASANINOM