Прочитај ми чланак

ВАКЦИНА? Глумица Рада Ђуричин доживела мождани удар, у тешком је стању

0

Глумица Рада Ђуричин је последња у низу наших глумаца, која је хитно хоспитализована због можданог удара. Она и даље глуми, иако има 88 година и изгледа веома младолико, а подсећамо да је покојни глумац Власта Велисављевић нагласио за медије да је "морао да се вакцинише јер су им директори позоришта то захтевали као услов да наступају на сцени, нарочито пензионисаним глумцима".

Драмска уметница из Вршца је хитно смештена на одељењу интензивне неге Специјалне болнице за цереброваскуларне болести „Свети Сава“ у Београду.

Од када је примљена у болноицу специјализовану за пацијенте са симптомима акутног можданог удара, урађене су јој неопходне лабораторијске анализе и свакодневно је под будним оком медицинског особља, пре свега неуролога, који улажу максимум напора како би глумица могла да добије најтежу животну битку.

У болници је редовно обилазе син Радан Поповић, успешни сниматељ који је каријеру градио у Београду, али и у Холивуду, где је сарађивао са истакнутим редитељима попут Александера Пејна, а обилази је и колегиница Вјера Мујовић са којом је нераздвојна последњих тридесетак година, преноси магазин Глорија.

Недавно је хоспитализован и глумац Бранко Цвејић због критичног стања услед кардиоваксуларних тегоба, а од масовне вакцинације у Србији против корона вируса, бројни уметници су преминули од можданог удара или инфаркта.