Уз Новака, он је најпознатији Србин на свету са 1,1 мил. пратилаца, из Кладовa je

0

После Новака Ђоковића овај човек од свих Срба има највише пратилаца на Инстаграму, чак 1,1 милиона.

Тренутно најгледанија серија на Netflixu je „La Casa de Papel“ (Money Heist) ван енглеског говорног подручја, а главни лик је српски глумац Дарко Перић.


Ова несвакидашња серија о групи криминалаца који планирају пљачку фабрике за штампање новца постигла је огроман успех прво у Шпанији, а затим и на Нетфликсу.

Јунаци серије полако добијају и фанове у Србији. За то је можда заслужан један од ликова у серији, извесни Хелсинки, симпатични рмпалија као од брега одваљен, иначе Србин, учесник ратова и ветеран подземља.

Њега тумачи Дарко Перић, стварно „наш“ човек, пореклом из Кладова, малог града на обали Дунава, на српско-румунској граници. У том малом месту, заборављеном од свих, као на ивици света, почело је његово интересовање за глуму и друге видове уметности.

Након средње школе одлази у Румунију, где уписује студије ветерине у Букурешту. Ветерина је била избор његови родитеља, али је боравак у Букурешту искористио да настави са аматерским бављењем глумом. Тада је добио и своју прву озбиљнију улогу, а бавио се и тетоважама што су гледаоци и приметили на његовом телу.

Након десетак година проведених у Румунији, сматрао је да је време за нову средину и одлази у епицентар андерграунд културе, Берлин.

Улогама у кратким филмовима почиње његова озбиљна глумачка каријера али преласком у Шпанију, тачније Барселону, долази до потпуног бума. Креће снимање у озбиљнијим продукцијама, са познатим шпанским, али и светским звездама – Бенисиом дел Тором или Тим Робинсом.

И онда му се десио „Ла Цаса де Папел“ и то је права прекретница како у каријери, тако и у животу. Као што то обично бива, његов улазак у серију је био комбинација срећних околности и ударничког, крвавог рада. Занимљиво је да је првобитно лик Хелсинкија замишљен као Чечен, али са уласком Дарка у серију, то мења. Његов изглед, огроман ћелави брадати тетовирани лик, и његово порекло су пресудно утицали и на то да добије улогу али и како ће она изгледати.

https://www.instagram.com/p/BzAWvcvCqFp/?utm_source=ig_web_copy_link

– Људима на Западу све сто је са истока Европе звучи зајебано. Албанци, Срби, Бугари, Румуни а поготово Руси су овде у Шпанији чуда правили од деведесетих на овамо, тако да чим им поменеш одакле си већ те замишљају као „опасног“ момка – објашњава Дарко за Вице.

У шали каже да су једини људи на „-ић“ који имају више пратилаца од њега на Инстаграму Ђоковић и Модрић. Један Србин, други Хрват. Међутим, њему се слава догодила сасвим случајно.

Дарко је имао планове да ради у Србији, па је пре две године учествовао на једном кастингу. Уместо њега изабрали су другог глумца који је тада био познатији. Сада нема сумње у то кога би изабрали. Да ли би радио у Србији?

https://www.instagram.com/p/BtVXnw_gint/?utm_source=ig_web_copy_link

„Питаш ме да ли бих нешто снимао у Србији… Па, у последње време оно што сам гледао из Србије није било баш добро. Већина глумаца које знам у Србији су или умрли или су у пензији. Од млађих знам само до Ђуричка, па нагоре. Познајем и Небојшу Ђорђевића из филма ‘Вир’ јер је из Кладова. У последњем Кустуричином филму сам видео Мићаловићку која ми је деловала скроз океј, па сам ишао у позориште да гледам њену представу. Остале заиста не знам добро. Моји планови за даље су преко океана – рекао је једном приликом за Б92.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!