Прочитај ми чланак

ТРАЖИ СЕ ПРИМЕРАК ВИШЕ: Евроскептични наслови и аутори најтраженији на Сајму књига! (ФОТО)

0

catena mundi na sajmu53

На 60. Међународном београдском сајму књига, издавачка кућа „Catena mundi” опет је са својим насловима и ауторима издвојила се у односу на остале излагаче. Редакција веб портала Србин.инфо је тим поводом разговарала са Николом Маринковићем, извршним уредником овог књижевног завода, о утисцима везаним за овогодишњи Сајам књига.

Колико су ове године штандови издавачка кућа „Catena mundi” посећени на Београдском Сајму књига?

Хвала Богу, наши штандови су на Сајму изузетно посећени. Као што и сами видите поред наших књига увек је гужва. Од отварања постоји изузетно интересовање за евроскептичне књиге и историјску литературу.

Од наслова се највише тражи треће нецензурисано издање„Magnum crimena”, књиге која је поновно издана, сада у проширеном облику, после 70 година. Даље је та књига, упркос њеном квалитету, актуелности и комерцијалном успеху, забрањена у највећим српским медијима, па о њеној промоцији на Сајму књига није приказан прилог ни на једној телевизији.

Такође, ту је и нова књига Мише Ђурковића, „Илузија Европске уније”, једна изванредна студија која приказује сва ограничења и лимите ЕУ као творевине и поставља једно суштинско питање на које морамо одговорити сви ми и у Србији, али и грађани Европске уније – да ли желимо федералну Европу или Европу нација или се миримо са тиме да ћемо једног дана живети у  Европи зараћених народа.

catena mundi na sajmu 40

И на крају би истакао и књигу, „Из другог угла” нашег култног економисте мр Небојше Катића, који се у том облику за сада није оглашавао, иако за његове економске анализе постоји огромно интересовање у Србији. Откако смо издали његову књигу, нон стоп долазе читаоци и траже је, желе да разговарају са аутором, који је стигао директно из Лондона и који је рад да разговара са посетиоцима нашег штанда. Интересовање за књигом „Из другог угла”, као и читалачка жеља за разговор са господином Катићем само показује колика је глад међу српском публиком за оригиналним евроскептичним погледом, критичким ауторима и  садржајима, за Србин.инфо закључује Никола Маринковић, извршни уредник издавачке куће Catena mundi.

Извор: СРБИН.ИНФО