Прочитај ми чланак

Српску певачицу напали што подржава Свето Причешће; Уследио је одговор

0

Као и остатак становништва Србије, и поп звезда Александра Радовић последње недеље проводи у кућној изолацији. Њен апел да се остане код куће и води рачуна о себи и својим ближњима изазвао је велику пажњу.

– У овим смутним временима, када непријатељ долази кришом, без најаве и обличја, више него икада морамо бити пажљиви и одговорни према себи и другима! Чувајмо једни друге! У времену мржње изобилно дајмо ближњима љубав, помоћ и пожртвовање. Смисао живота човека је да помаже другом човеку и воли га као себе самог. Зато, будимо одговорни , мудри и дисциплиновани, и ако Бог да, да што пре изађемо из ове пошасти и загрлимо своје најмилије. Држите се, у овоме смо сви заједно! – написала је Александра на Инстаграму.

Foto: Tviter

Исти апел поделила и са пратиоцима на Твитеру.

– Време у карантину проводим са најближим члановима своје породице. Са ћерком вежбам клавир, пратимо програм за основну школу на РТС 3, радимо домаћи… На вези сам са колегама и пријатељима из целог региона. Никоме није лако, али трудимо се да не одустајемо од свакодневних навика, које чине живот, колико год да је то могуће – каже Александра Радовић.

Оно што свакако чини њен живот иначе јесу вера, молитва и одлазак у цркву, о чему она отворено говори у својим интервјуима и на друштвеним мрежама. Протеклог викенда Александра се, чини се неоправдано, нашла на мети критике корисника Твитера јер је изразила своје мишљење на тему цркве и причешћивања верника:

– У последње време је и превише овако ружних, безбожних и дрских коментара на тему СПЦ и Светог Причешћа. Ко сте ви да одређујете шта Црква треба, а шта не, при том не знајући оно елементарно о Литургијском животу хришћана? Треба да се стидите својих речи, јер сте Ви ти који вређају – истакла је тада Александра.

Ипак, и она, као и сви поштује одлуке државе и придржава се свих мера које су донесене у циљу спречавања ширења коронавируса, па њена ова објава није имала за циљ да позове на кршење рестрикција, самоизолације и немарног понашања у доба пандемије.

– Брига о другима је оно што мора да нам буде на уму свакодневно. Само одговорно понашање може нам помоћи да превазиђемо ову ситуацију – изјавила је Александра.

Иначе, у медијским круговима познато је да је позната певачица одложила промоцију новог албума управо због опреза да такво окупљање не послужи за ширење Корона вируса. Иако у том тренутку још није било проглашено ванредно стање, како би заштитила своје сараднике, пријатеље и представнике медија, Александра је одлучила да одложи догађај који би сигурно окупио и више од 100 људи.