Прочитај ми чланак

СРПСКИ ФИЛМ „LOVE HUNTER“ данас премијерно у Лос Анђелесу (Видео)

0

love hunter

После веома успешне премијере у Њујорку, филм “LOVE HUNTER – приче из њујоршког таксија”, добитник Fipresci награде за најбољи документарно-играни филм, којег је Њујорк Тајмс назвао “једним од освежења њујоршке филмске сцене”, наставља северно-америчку турнеју.

“Од 13.ог марта филм ће се приказивати недељу дана у Мјузик Холу на Беверли Хилсу у Лос Андјелесу. Турнеја је почела распродатим приказивањима у Чикагу на Дан Заљубљених, праћена Мајамијем, Вашингтонон и Сан Франциском. Идемо и у Торонто и Лас Вегас. Управо смо склопили уговор са чувеном дистрибутерском кућом Кино Лорбер за америчко тржиште, а у преговорима смо са ЕуроСинема за Европу ”, каже Бране Бала, један од режисера.

Ова музичка комедија, базирана већим делом на њујоршким авантурама Милана Мумина, легендарног фронтмена култног новосадског бенда “Love Hunters”, говори о љубави и праћењу снова. Мумин у филму игра самог себе док као таксиста у Њујорку покушава да сакупи новац за снимање свог првог америчког албума.

“Драго ми је да се публика успела поистоветити са главним ликом који пролази кроз разне авантуре али и тегобе које су, чини се, неизоставни део сваке приче о потрази за сновима и, наравно, љубави”, каже Милан Мумин.

Филм је своју америчку премијеру имао у Њујорку у новембру 2014, где је публика овацијама поздравила поред Милана Мумина и остале глумце међу којима су Јелена Ступљанин, Елеанор Хачинс, Аника Петерсона, Мајкл Денола  и другеи.

“Срећни смо што се публици толико свидео филм и морали смо да се одазовемо позивима људи ван Њујорка и да кренемо на турнеју по Америци. Интеракције са публиком после пројекција су стварно феноменалне, поготово од Американаца који не знају ко је Мумин”, каже режисер Немања Бала.