Прочитај ми чланак

СРПСКА ТРАГЕДИЈА ДИРНУЛА РУСЕ: Филм „Балканска међа“ расплакао публику у Москви

0

Филм "Балканска међа", која ће београдска публика видети у уторак, 19. марта у Сава центру и одмах након тога у биоскопима, синоћ је премијерно приказан у Москви, на свечаној премијери пред више од 2.000 гледалаца у две пуне дворане.

„Премијера је прошла фантастично, људи су излазили уплакани из сале“, каже глумац и коопродукцент филма Милош Биковић, који се у друштву бројне глумачке екипе из Србије, поклонио московској публици.

Свечаној премијери присуствовале су бројне личности из јавног и политичког живота Русије, на челу са Министром културе Владимиром Мединским, глумцем Сергејем Безруковим, као и Јуријскепајев Куровим, учесником у акцији на аеродому Слатина, 1999. године у Приштини, којом се филм бави.

„Руски медији пишу позетивно о филму и прогнозе о гледаности су најбоље. Продата су филмска права у чак 35 земаља“, открива Биковић који је задовољан првим реакцијама публике.

„Реалан утисак да им се фим веома допао, да су препознали снажну емотивну поруку коју носи“, каже он.

Биковић откива да му је драго што ће управо овим филмом, који је добар пример коопрудукције, наши глумци отворити себи врата у Русији.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!