Прочитај ми чланак

СРБИЈА НА НОГАМА: Немири у више српских градова због „Aлбанке су наше сестре“!

0

Пројекције филма "Aлбанке су наше сестре" су отказане најпре у Краљеву, а потом и у Нишу.

Најпре је организација Локални фронт издала саопштење у ком је наведено да је најављена пројекција у Краљеву „изазвала толико незадовољство код једног дела грађана Краљева да је Локални фронт био принуђен да откаже гостопримство екипи аутора и продуцената“.

„Иако су протагонисти филма чак и наши најближи суграђани који говоре о својим страдањима, иако у филму нема промоције било чијег политичког става, нити заступања било чијег интереса, судбини филма је пресудио наслов“, наводи се у саопштењу.

Затим је Н1 јавио да је пројекција истог филма, која је требало да буде одржана у Медија центру у Нишу, отказана, пошто је група окупљених испред зграде почела да протестује и баца каменице, скандирајући против Aлбанаца и носећи српска обележја.

Тањуг је пренео извештај нишког МУП у ком је наведено да „није било гађања каменицама нити било каквим другим предметима“.

Aгенција Бета је пренела да се испред Медија центра у Нишу окупило око 50 младича и девојака који су вређали организаторе и певали родољубиве песме о Косову.

У самој сали у Медија центра, старији човек обучен у маскирну униформу, који се представљао као четнички војвода, претио је организаторима физичким насиљем и рекао да ће уколико пројекција филма почне „полупати“ просторије, а да ће организатори и публика добити батине.

Он је тројици младића који су дошли с њим дао папирну заставу Косова, а другу је задржао за себе и најавио да ће запалити заставу ако пројекција почне. Окупљени млади људи гађали су каменицама и грумењем земље појединце из публике који су стајали на тераси.

Полиција је избацила човека који се представљао као четнички војвода и рекла да пројекција филма и трибина после тога могу бити одржани, али су организатори одлучили да због безбедности одложе пројекцију и саопштили да ће датум најавити накнадно.

Бранислав Вакић, некадашњи народни посланик испред СРС и „четнички војвода“ је у среду на Фејсбуку „позвао“ на окупљање испред Медија центра.

Филм „Aлбанке су наше сестре“ говори о односима Срба и Aлбанаца и недавно је био приказан на фестивалу у Београду „Мирдита, добар дан“.

То је један од пет филмова у оквиру пројекта “Стварни људи – стварна решења” о односима шиптарских окупатора са Космета и Србије, који су заједнички реализовали Независно друштво новинара Војводине, БИРН Косово и форум ЗФД, уз подршку Делегације Европске уније у Србији.

Филм “Aлбанке су наше сестре” говори о бомбардовању 1999. и људима у Србији који са почетком мобилизације становништва схватају да их сустиже још један рат и опиру се томе, дезертирају, а антиратне активисткиње демонстрирају. Они који у овом филму говоре о томе, опет би учинили исто.

СПРЕЧЕНА АНТИСРПСКА ПРОПАГАНДА У НИШУ

Саборци Образа и други родољуби вечерас су у Нишу спречили приказивање филма „Албанке су наше сестре“, који иза привидно мирољубивог наслова крије отворену мржњу према Србији и српском народу.

Покушај приказивања овог и сличних увредљивих филмова представља још један у низу пројеката „промене свести“ Срба које удружено спроводе AV и антисрпске „невладине организације“.

Отаџбински покрет Образ позива све истинске родољубе да се и убудуће, храбро, промишљено и на миран начин, супротставе системском уништавању слободарских вредности српског народа.

НЕЋУ ДА ИЗДАМ!

БОНУС ВИДЕО

Песник Ранко Ђиновић (родом из Метохије, кога су Албанци 1999.г. протерали из Ђаковице и др Александар Ђикић, исто родом из Ђаковице, а који сада живи на Северу Косова и ради као професор на Универзитету Приштини, измештеном у северном делу Косовске Митровице),у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, причају о албанским злочинима над Србима након почетка шиптарске окупације Космета  (00:41:00), и о  изворима албанске мржње према Србима (00:44:30). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.