Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ НА ФЕСТИВАЛУ КРОКОДИЛ: Уелбек због Ер Србије није стигао у Београд

0

Славни писац требало је да допутује прошле ноћи у Београд, али је његов лет одложен за данас, такође због квара на авиону.

Славни француски писац Мишел Уелбек ипак није стигао данас у Београд, на отварање књижевног фестивала Крокодил због проблема на лету Ер Србије, обавестио је вечерас публику у Комбанк дворани писац Владимир Арсенијевић из организације фестивала.

Путници у авиону ЕР Србији били су заробљени неколико сати док се мирис бензина јасно осећао у авиону. Тек након што се побунила једна путница одлучено је да се путници пусте вани из поквареног српског авиона у којем је био Уелбек

Арсенијевић је рекао да је Уелбек послао мејл у којем је истакао да му је жао што није вечерас пред београдском публиком.

Одмах након што је саопштено да Уелбек не стиже, један део публике је отишао јер је био и незадовољан што организатори нису раније обавестили присутне да француски писац сигурно неће стићи.

Он је требало да допутује и прошле ноћи у Београд, али је његов лет одложен за данас, такође због квара на авиону.

Уелбек већ четврт века слови за једну од највећих звезда савременем не само француске већ и светске књижевности.

Како је најављено, „Француски Орвел“, енфан терибл савремене француске књижевности и један од најистакнутијих и најпровокативнијих писаца данашњице, требало је вечерас да говори о себи, свом стваралаштву и свом комплексном односу с Француском.

Прве вечери фестивала Крокодил, кроз читања, софа-интервјуе и перформансе публици се представљају овогодишњи добитник НИН-ове награде Владимир Табашевић, гошћа из Македоније Румена Бужаровска и један од најзанимљивијих савремених аутора Бојан Бабић, као и познати филмски и позоришни редитељ и писац Горан Марковић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!