Прочитај ми чланак

САЈАМ КЊИГА: Деца и млади окупирали штандове Бошка Обрадовића и Воје Шешеља ВИДЕО

0

Деца и млади људи окупирали су штандове на којима су своје нове књиге представили лидер Двери Бошко Обрадовић, али и председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ. По свему судећи, на Сајму књига у Београду нису само популарни писци, већ и политичари, а интересантно је то да им за аутограме прилазе и ученици основних школа.

Право да вам кажем, изненађен сам колико младих људи зна за мене, штанду су прилазила и деца од 12 и 13 година – каже за „Србин инфо“ Бошко Обрадовић, који на Сајму представља своју нову (пету) књигу „Где бежите“, са документованим говорима из Скупштине Србије. – Прилазе штанду људи и који су неистомишљеници, постављају питања, али све је то у реду, док можемо да разговарамо нормално и да се дружимо. Сајам књига је управо и прилика за то.

Обрадовић саветује посетиоце Сајма да обиђу штанд издавачке куће „Катена мунди“, али и да прочитају књигу историчара Срђана Цветковића о Озни, који је документовао страдање српског народа под комуниситчком диктатуром после Другог светског рата.

И лидер радикала Војислав Шешељ сматра да је Сајам књига једна од најважнијих културних манифестација у Србији.

– Кад год нисам био у затвору, увек сам долазио на Сајам књига. И овај пут је наш штанд најпосећенији, а посебно ме радује то што нам прилази пуно младих људи. Најтраженија је моја књига у којој доказујем да у Сребреници није било геноцида – открива Шешељ.

За препоруку је и штанд удружења „Ђирилица“, које на овогодишњем сајму представља књигу Радована Радовановића „Мој пут кроз Балканске ратове и Први светски рат“, односно сведочење једног српског официра о славним догађајима с почетка 20. века.

– Књига показује колико је морал српских војника и српског народа тада био на висини, а такав став наших предака би требало да нам буде пример и данас – истиче Мирољуб Ђошић из удружења „Ћирилица“.