Прочитај ми чланак

РЕЖИМСКИ МЕДИЈИ: Лане Гутовић не изгледа добро, зависи од кисеоника

0

Прослављени глумац Милан Лане Гутовић (75), који је прошле недеље примљен на Војно-медицинску академију (ВМА) због сумње на корона вирус, највероватније има постковид синдром на шта указују његова плућа, сазнаје Телеграф.рс.

Чувени Лане налази се на хај флоу маски ( ХФНЦ) преко које добија кисеоник.

– Зависи од великог протока кисеоника – каже извор.

Ланету је, да подсетимо, када је примљен на ВМА, урађен брзи тест који је био негативнан иако су сви симптоми које је имао указивали да има корону. Одмах затим му је урађен и ПЦР тест, међутим и тај резултат је показао да је негативан.

С обзиром на то у каквом су му стања плућа, извор Телеграф.рс који је укључен у Ланетово лечење каже да је тим лекара који брину о њему сигуран да се у Гутовићевом случају ради о постковид синдорму.

– Оно што сада можемо да кажемо јесте да има промене на плућима које указују на тип постковида, или компликације ковида – рекао је саговорник Телеграфа.

На питање када је Лане имао корону, каже да то не знају.

– То не знамо. Вероватно се лечио код куће или негде приватно без тестирања. Иначе, после десетак дана од почетка болести тест може да буде негативан – каже извор и додаје да чувени Лане, нажалост, не изгледа уопште добро.

Он подсећа да, пошто је примљен на ВМА, да је био стабилан, али да је болест таква па је дошло до негативних промена.

Лане је иначе и хронични болесник, и има уграђене стентове.