Прочитај ми чланак

ПРИМИО КИНЕСКУ ВАКЦИНУ Власта Велисављевић у болници, у тешком стању!

0

Глумац Власта Велисављевић (94) позитиван је на коронавирус и тренутно се налази у болници.

– Чувао сам се и још се чувам. Гадно је када имате неки проблем друге врсте што се тиче здравља, па онда због короне друге делатности у медицини не раде или са смањеним капацитетом. Све је донекле затворено. Сада не можемо да се контролишемо као раније. Или можемо мање. Као и остали свет, тако се чувам и ја. Свет се бори и ја заједно са светом – рекао је недавно глумац поводом тешке ситуације у целом свету због пандемије коронавируса.

Глумац Власта Велисављевић (94) 21. јануара у Дому здравља Савски венац примио кинеску вакцину против коронавируса.

Велисављевић у разговору за Нова.рс казао је да се преко еУправе пријавио за руску вакцину, али да су му медицински радници предложили да прими кинеску, са чиме се он сложио.

Преко еУправе пријавио сам се за вакцинацију. Након два дана сам добио телефонски позив и неко ме је известио да је мој захтев прихваћен и да дођем у Дом здравља Савски венац у осам сати ујутру. Тако сам и урадио. Појавио тамо и сачекао свој ред. Био сам најстарији од свих у Дому здравља.

„Ја сам се определио за руску вакцину, али нисам могао да је примим. Медицинари су ми рекли да она не може да се даје старијима од 76 година, а ја имам 94. Рекао сам лекарима: ‘Хоћу руску због познатог руског писца и лекара Антона Павловича Чехова’. Мислио сам да ће ме разумети, али нико ме, изгледа, није разумео. Мало сам се шалио. Искрено да вам кажем, свеједно ми је која је вакцина у питању. Битно ми је да се заштитим од коронавируса и да будем здрав“, испричао је своје искуство за Нова.рс чувени глумац Власта Велисављевић, који се 21. јануара вакцинисао у Дому здравља Савски венац.