• Почетна
  • КУЛТУРА
  • ПРЕМИНУО глумац Бојан Лазаров, сам себи одузео живот у 51. години
Прочитај ми чланак

ПРЕМИНУО глумац Бојан Лазаров, сам себи одузео живот у 51. години

0

Глумац Бојан Лазаров, који је преминуо данас у 51. години, одузео је себи живот, незванично сазнаје Нова.рс.

Трагично преминули драмски уметник Бојан Лазаров током професионалне каријере, која је трајала од 1996. године, играо је у позоришту, на филму и телевизији. ТВ публика ће га памтити по улогама психолога Митра у серији „Тајне винове лозе“ и доктора у „Викенду са ћалетом“.

Након што је завршио глуму на Академији уметности у Новом Саду у класи Боре Драшковића, био је члан Народног позоришта у Сомбору, а од 2001. године се у сталном ангажману „Радовића“, пише Нова.рс.

Лазаров је једно време био и в. д. директора Малог позоришта „Душко Радовић“, а када је постављен за управника 2014. године, говорио је колика му је част што води кућу у којој је остварио низ улога:

– Свестан сам да је велика економска криза захватила и театар, а ми смо и у фази темељне реконструкције зграде. Ипак, имам утисак да нам се пружа фантастична прилика да будемо значајно позориште не само у држави него и у региону… Желео бих да у новој згради оживимо и Вечерњу сцену, атрактивну и занимљиву, као што је то било деведесетих година у време Приможа Беблера, са малим и занимљивим формама.

Истицао је жељу да децу врати театру:

– Данашње генерације су „зависници“ од интернета и видео-игара, па ме интересује у ком правцу размишљају. Потом би се на ту тему могао урадити и неки наменски текст, писан по поруџбини. Иначе, наше позориште је једно од ретких „солвентних“, без дугова, и зато може послужити као пример доброг пословања….

Након вести о смрти Бојана Лазарова, који је играо и у комадима „Ноћ у Мерлиновом замку“, „Скоро свако може да падне, осим чапље!“, „Преваранти“, „Цар је го!“, „Мала школа рокенрола“,“Мали каплар“, али и у класицима „Записи из подземља“, „Хамлет“ и „Много буке ни око чега“ у ЈДП-у, од колеге су се на друштвеним мрежама опростили глумци Јелена Ђокић, Љубомир Булајић, Слобода Мићаловић, Анастасија Мандић, Јелена Ступљанин…

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!