Прочитај ми чланак

Преминуо Бранислав Петрушевић Петрући

0

Популарном глумцу ноћас је позлило око 2:30 часова док је био у једној познатој кладионици на Теразијама у центру Београда

ЛУМАЦ и комичар Бранислав Петрушевић Петрући (64) преминуо је данас око 14 сати, незванично сазнају „Новости“.

Foto: Youtube printscreen/Grand Magazin Tv Grand

Популарном глумцу ноћас је позлило око 2:30 часова док је био у једној познатој кладионици на Теразијама у центру Београда.

Петрући је своју каријеру започео на радију, у радијском програму Индексово радио позориште, где је заједно с колегама стварао забавни програм. Теме су им на почетку биле студенти и газдарице, а од 1981. године почели су радити вруће политичке, озбиљне емисије.

У првом програму радија Београд сурађивао је у емисијама “Време спорта и разоноде”, “Радио спорт”, “Радио 202.”, “Радио телевизија Србије”.

1984. године Петрући је глумио у филмској комедији “Мољац”, редитеља Миће Милошевића. Радња филма је о глумцу Миодрагу Андрићу који тумачи главни лик Мољца. Филм је написан према сценарију Синише Павловића, Милана Живковића и Јована Марковића. У том филму Бранислав Петрушевић глуми лика по имену Петрући.

Петрући је на сцени Комбак дворане 26. марта ове године обележио својих 40. година каријере изводећи стенд-ап шоу Свремеплов. У свом богатом репертоару Петрући је играо у представама “Тито у рају”, “Бој на Косову”, “Са које стране решетака је затвор”, “Кладионица – наша најразвијенија привредна грана”, “Брзе пруге”, “Yуго како то гордо звучи”, “Викенд акција” “Избори без избора” и другима.

Бранислав Петрушевић Петрући је 1990. године глумио у музичкој комедији “Хајде да се волимо 3”, трилогији филма из 1987. године коју је режирао Александар Ђорђевић. Филм је доживио велику популарност, и у биоскопима га је погледало око пет милиона гледалаца.

Надимак Петрући добио када је једном приликом у драмском програму у студију Радија Београд изјавио да жели да оде у Америку и постане познати глумац. Нашалили су се на његов рачун да он једино може бити англосаксонски или италијански глумац, нешто попут “Петрући Бренћи”, и од тад је познат по том надимку “Петрући” који се и годинама касније задржао уз његово право име.

Иза себе је оставио супругу и два сина, Марка и Матеју.