Прочитај ми чланак

ПР тим Бранислава Лечића: Не осећа се добро, до даљег се неће обраћати јавности

0

Глумац Бранислав Лечић није се оглашавао поводом оптужби психолошкиње и једне од највећих младих глумачких звезда бивше Југославије Мериме Исаковић да ју је силовао пре 43 године. Његов ПР тим саопштио је да се глумац, због данашњих навода у медијима, "не осећа здравствено најбоље".

Како су навели, из тог разлога, до даљег, Лечић се неће обраћати јавности, нити ће коментарисати било какве оптужбе док се не заврши поступак пред државним органима.

„Молимо вас још једном да га не узнемиравате јер се заиста не осећа добро“, навео је ПР тим Бранислава Лечића, реагујући вероватно на многобројне упите медија у вези са изјавом Исаковић.

Исаковић је за „Недељник“ испричала да ју је Лечић силовао 1978. године, када је имала 18 година.

„Опраштам ти, рекла сам му тада, пре четрдесет година. Опраштам, али не заборављам. Ти никада нећеш схватити бол који си ми нанео. Многоструки бол. Ако икада чујем да си икоме нанео сличну бол, свима ћу рећи шта се десило. Ја сам своју реч одржала. Бранислав Лечић изгледа није. Осећам моралну обавезу да поделим своје искуство у нади да ће моја исповест бити подршка и Данијели Штајнфелд и осталим жртвама сексуалног злостављања“, написала је Мерима Исаковић.

Подсетимо, глумица Данијела Штајнфелд је оптужила Бранислава Лечића да ју је силовао у мају 2012. године, што је глумац порекао и одбацио те тврдње као „најгнуснију лаж“.

Лечић је крајем марта дао исказ у полицији и објавио да је прошао полиграфско испитивање. Потом је из Вишег јавног тужилаштва у Београду саопштено да се наставља „прикупљање доказа како би се донела одлука о даљем току поступка“.